7. prosince 2011 • 15:20

Jiráčka vyprovázel Mexes, který za nic nemohl: Bylo mi ho líto

Autor: sh
Vstoupit do diskuse
7
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Plzeňského Petra Jiráčka odnášejí na nosítkách k ošetření a grimasa v jeho tváři značí, jak trpí bolestí. Vyprovází ho a utěšuje francouzský obránce milánského týmu Phillippe Mexes. Vypadá to, že se mu omlouvá za ostrý zákrok, ale za nic nemohl, Jiráčka poslal ze hřiště jeho kolega Daniele Bonera. Proč s protivníkem tak soucítil?



„Bylo mi ho líto,“ vrátil se po utkání k tomuto okamžiku, který dojal fanoušky obou týmů. Boj o body byl v tuto chvíli zapomenut, zvítězily kolegialita a lidská slušnost. A Mexes dobře věděl, co plzeňský záložník prožívá.

5. dubna se totiž ocitl v naprosto stejné situaci. V utkání s Juventusem Turín (hrál ještě za AS Řím), byl zraněn a odnesli ho na nosítkách. Musel na operaci kolena, kariéra devětadvacetiletého obránce byla vážně ohrožena.

Hrůzné okamžiky si připomenul, když Jiráčka odnášeli za postranní čáru. „Poprvé po osmi měsících jsem nastoupil od začátku utkání,“ upozornil Mexes.

V letošním ročníku Ligy mistrů se představil dosud jen jednou, na závěrečných šest minut doma proti Borisovu.  „Jsem proto rád, že zdraví vydrželo. A že jsme postoupili,“ řekl k výsledku.

V roli stopera statečně čelil nájezdům plzeňských hráčů, podal velice výborný výkon. Jeho největším okamžikem byla však 27. minuta, kdy francouzský reprezentant utěšoval zraněného Jiráčka.

Philippe Mexés utěšuje zraněného Petra Jiráčka, kterého odnášení na nosítkách ze hřiště
Philippe Mexés utěšuje zraněného Petra Jiráčka, kterého odnášení na nosítkách ze hřiště

Vstoupit do diskuse
7

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud