Karel Häring
19. dubna 2012 • 07:08

Čech: Měli jsme štěstí, ale výsledek je vážně perfektní

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z LONDÝNA | Patřil mezi největší hvězdy zápasu. Brankář Petr Čech si udržel úctyhodnou sérii, od Lionela Messiho ještě neinkasoval. A v posledních třech zápasech proti Barceloně vychytal dvě čistá konta. Ví, že ve středu mu pomohlo i štěstí, nicméně z výhry 1:0 v prvním semifinále Ligy mistrů byl nadšený. „Pro nás je to téměř perfektní výsledek.“



Na internetových stránkách stanice Sky Sports mohou čtenáři známkovat výkony jednotlivých hráčů utkání. Ještě po půlnoci místního času dali v průměru nejvyšší ohodnocení právě Petru Čechovi – velmi vysokých 8,8.

Devětadvacetiletý český gólman předvedl jeden z nejlepších výkonů v sezoně. „Je to skvělý pocit s Barcelonou vyhrát 1:0, můžeme říct, že je to pro nás skoro ideální výsledek. Vytěžili jsme ze zápasu maximum, protože oni mají opravdu vynikající tým, který je strašně těžké porazit. Měli jsme chvílemi štěstí, soupeř nevyužil své šance a naopak my jsme tu naši dokázali proměnit.“

Fantastický zákrok předvedl krátce před koncem zápasu, kdy Messiho střelu hlavou prodlužoval Puyol a jeden z hráčů Barcelony se ještě snažil míč tečovat.

Alexis Sanchez krásným lobem překonal Petra Čecha, míč ovšem skončil na břevněFoto Reuters

„To pro mě bylo možná ještě těžší, protože tam natahoval nohu a skoro to tečoval. Čekat jsem, jestli na balon dosáhne a změní směr. Musel jsem být do poslední vteřinky připravený obě možné varianty.“

Před odvetou, která se hraje na Nou Campu v úterý 24. dubna, Čech stále favorizuje Barcelonu. „Před námi je ještě stále daleká cesta. První výsledek je skvělý, ale odveta bude hodně složitá,“ uvedl.

Když naposledy chytal na stadionu Barcelony, udržel nulu. „Bylo by hezké to opět dokázat, protože by to znamenalo postup. Ale já budu rád i za 5:5,“ uzavřel s úsměvem Čech.

Ví, že tohle hokejové skóre by poslalo do mnichovského finále jeho Chelsea.

Lionel Messi se chytá za hlavu po Drogbově gólu v prvním semifinále Ligy mistrů
Lionel Messi se chytá za hlavu po Drogbově gólu v prvním semifinále Ligy mistrů

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud