19. února 2013 • 23:07

Pozdě, pane Wengere! Rosický oživil Arsenal, na hřiště měl jít dřív

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jablonec - Karviná: Nádherný gól! Fleišman z přímáku propálil Fendricha, 1:2
Šejba hattrickem vystřelil zlato. Věřím, že se to zase povede, říká mistr světa z roku 1985
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po blamáži Arsenalu v pohárovém utkání s Blackburnem (0:1) se Tomáš Rosický opět posadil jen mezi náhradníky. Do osmifinálového zápasu Ligy mistrů naskočil až na posledních dvacet minut. I během tak krátké doby byl reprezentační kapitán vidět. Hru Arsenalu oživil. Ale bylo pozdě, porážku 1:3 neodvrátil.



Arsenalu se nedařilo a nepříznivý výsledek 0:2 si přímo říkal o změny na hřišti, přesto manažer Arséne Wenger se střídáním dlouho vyčkával.

Proč? Těžko říct. Rosický se přitom o přestávce na jeho pokyn horlivě rozcvičoval. Ale na střídání si musel počkat, konkrétně až do 71. minuty.

"Tomáš je kreativní hráč s výbornou přihrávkou, pořád je schopný něco vymyslet. Až nastoupí, Arsenalu určitě pomůže," věděl už o přestávce Marek Jankulovski, fotbalový expert na Prima Cool.

Jeho slova se potvrdila vlastně hned, co Rosický vběhl na hřiště. Byl důležitou postavou záložní řady Arsenalu. Neustále se nabízel, hru řídil a oživil. Rozdal několik přesných pasů.

S míčem se záložník s číslem 7 potkal okamžitě po rozehrání autového vhazování. A během jediné minuty založil dlouhým pasem povedenou akci Arsenalu, na jejímž konci byl Giroud. Útočník, který střídal společně s Rosickým, ale dělovkou napral balon jen do brankáře Neuera.

VIDEO: sestřih utkání Arsenal - Bayern


Záhy se Rosický snažil přelstít obrannou tvrz Bayernu kombinací se Santi Cazorlou, jenže dokonalé myšlence scházelo dokonalé provedení a z akce sešlo.

Nicméně fanoušci se ptali: Proč nehrál Rosický od začátku?!

"Těžko říct, proč nedostal šanci od první minuty. Tomáš měl chuť, založil povedenou akci. Hru zrychlil, podržel balon, rozehrál..." chválil někdejšího reprezentačního kolegu Jankulovski.

Arsenal bez Rosického, zejména v prvním poločase, podal velice špatný výkon. V prvním dějství se nezmohl na jedinou střelu, zaznamenal pouze dva zblokované pokusy. Zatimco Bayern vzal roli favorita vážně a první půli zcela ovládl. Během pár minut se po krásné trefě Kroose ujal vedení, druhou branku pak přidal Müller.

Špatnou hru Arsenalu vyprovodili fanoušci "kanonýrů" o poločase bučením, což zřejmě hráče nakoplo. Po přestávce zvýšili aktivitu, lépe kombinovali a Bayern najednou čelil úplně jinému soupeři. Když Podolski využil při rohovém kopu zaváhání obrany Bayernu v čele s brankářem Neuerem a snížil, ve vzduchu poletovalo vyrovnání.

S příchodem Rosického se Arsenal už už nadechoval k druhé brance, jenže třetí gól Bayernu vygumoval i tu malou naději, kterou angličtí fanoušci s brankou Podolského měli...

Mandžukič slaví se spoluhráči třetí gól
Mandžukič slaví se spoluhráči třetí gól

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud