12. března 2013 • 15:59

Ahoooj! Hvězdy AC Milán v Barceloně zdravily Jankulovského

Autor: Jiří Nikodým
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

OČIMA KOMENTÁTORA PRIMA COOL | Na osmifinále Ligy mistrů do Barcelony jsem se vydal s Markem Jankulovskim. A nestačil jsem se divit, jak výraznou stopu v AC Milán zanechal. Až do okruhu sta metrů od stadionu Nou Camp se nic nedělo. Ale pak to začalo.



Po ulici přijíždí bílá dodávka, přibrzdí a zatočí do tunelu mířícímu pod stadión. Marek hned hlásí, že v autě jsou kustodi AC Milán. Všichni tři vyskákali a nastalo mohutné objímání a bouřlivá debata plná úsměvů. Pohodové setkání.

Posléze jsem se od Marka dozvěděl, že jeden z kustodů je původem z Maroka a do AC se dostal tak, že viceprezident Galliani má za manželku Maročanku a některé její blízké v Itálii zaměstnal. On je jedním z nich.

V tu chvíli jsem netušil, že až na Silvia Berlusconiho a Adriana Gallianiho se díky Markovi potkám v podstatě se všemi lidmi, kteří v AC pracují. V areálu Nou Campu jsme absolvovali několik fotografování Marka s fanoušky. A najednou se objeví sympatická dáma středního věku, typická Italka. V AC se stará o všechny marketingové a PR aktivity. Během pár minut se probral fotbal, děti, Markova role ambasadora Ligy mistrů na Prima COOL a spousta dalších témat. Jdeme dál.

Sprintem k nám běží chlapík v modré bundě italské televize. Ciao, ciao. Do vřelé debaty se s nadšením vkládá i jeho přišedší kolega a hned si s Markem domluví na úterní odpoledne interview. Projdeme útrobami stadiónu a na hrací plochu přicházejí maséři a fyzioterapeuti.

Marek Jankulovski se na tréninku v Barceloně potkal s bývalými spoluhráči z AC Milán
Video se připravuje ...

A znovu stejný obrázek. Každý Marka strašně rád vidí. Probírají se stejná témata a Marek vyzvídá, jak to celé dopadne. Dostane se nám zevrubné zprávy o stavu zraněného Pazziniho a také je nám naznačeno, kdo by měl italského střelce nahradit.

Poblíž tiskového centra nastává smršť a jedno setkání střídá druhé. Kevin Prince Boateng křičí na v úzkém tunelu snad na deset metrů. Ahooooooj! Ahoooj! A tak se dozvídám, že Marek chvílemi působil v AC i jako jazykový lektor. Stejně zdraví českého vítěze Ligy mistrů z roku 2007 i Luca Antonini. Za moment se objeví i tiskový šéf AC, člověk, který desítky let realizuje všechny přestupy a další manažeři a lidé z klubu. Na všech je znát radost ze společného setkání a nikdo si neodpustí pár vtípků.

Obránce Barcelony Gérard Piqué poslouchá dotazy novinářů před zápasem s AC Milán
Obránce Barcelony Gérard Piqué poslouchá dotazy novinářů před zápasem s AC Milán

Chodbou pak zazní. „My ale žádného levého beka nepotřebujeme!“ Otočím se a Marek se objímá s Massimillianem Allegrim. Trenér AC s pusou od ucha k uchu je úplně v pohodě a vůbec na něm není znát, že ho zítra čeká jeden z nejdůležitějších a nejtěžších zápasů kariéry. Právě se chystá na tiskovou konferenci, na níž zaznívají tradiční diplomatická slova o těžkém soupeři a náročném utkání.

V úplně totožném duchu mluví i kapitán Massimo Ambrosini, aby za pár minut i on hulákal na chodbě: Ahooooooj! Těsně před tréninkem se dostáváme k hrací ploše a Marek se vítá s více než polovinou týmu. Muntari, Abbiatti, Amelia, Abate, Robinho. Marek sice už za AC nehraje, ale pořád zůstává součástí slavného klubu, který cítí šanci, že by mohl přes nadpozemskou Barcu přejít. Ale současně nikdo neztrácí respekt před velkým soupeřem.

Na závěr jsme ještě zkontrolovali rozměry barcelonského hřiště. Je opravdu neskutečně široké. Nou Camp opouštíme s Markovými slovy. „To se jim to hraje, když mají všude tolik místa. Zítra to bude pořádný kolotoč a čeká nás úžasný fotbal.“ Zápas ještě ani nezačal a už jsem plná zážitků. Lepšího průvodce na zápas Barcelona – AC Milán jsem si každopádně vybrat nemohl.

Zápas začíná dnes od 20:45, od 20:15 ho vysílá Prima COOL. Hosty moderátora Radka Šilhana ve studiu budou trenér reprezentace Michal Bílek a manažer národního týmu Vladimír Šmicer. Utkání přímo z Barcelony komentuje Jiří Nikodým a vítěz Ligy mistrů Marek Jankulovski.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud