23. dubna 2013 • 04:00

Bez Messiho jste slabší, vzkazuje Barceloně kapitán Bayernu Lahm

Autor: pj, iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

ONLINE 20:45 | Hlavně ať nehraje Lionel Messi! To je největší přání fotbalistů Bayernu Mnichov, kteří se dnes večer utkají v prvním semifinálovém zápase Ligy mistrů s Barcelonou. Podle obránce Philippa Lahma jsou Katalánci bez Messiho výrazně slabším týmem. Argentinská hvězda, kterou trápily svalové problémy, by však neměla v základní sestavě Barcelony chybět.



„Samozřejmě, že jsou bez Messiho slabší. To jsme mohli vidět v zápase s PSG (1:1),“ nepochybuje kapitán Bayernu Mnichov Philipp Lahm.

Ve zmíněné čtvrtfinálové odvetě Ligy mistrů začal Messi pouze na lavičce náhradníků a jeho spoluhráči jakoby nevěděli, co si mají bez něj počít. Až s jeho příchodem ofenziva Barcelony nabrala na síle a vstřelila postupový gól. A žádná sláva to nebyla ani o víkendu. Messi odpočíval a šetřil se na dnešek, Katalánci porazili Levante hubeným výsledkem 1:0.

„Proto všichni doufáme, že dneska hrát nebude,“ netají Lahm.

Ufff... To je nuda! Messiho role náhradníka očividně nebaví.Foto profimedia.cz

Zcela opačný názor ale vyslovil jeho spoluhráč Javi Martinez, který šest let působil v Athletiku Bilbao a s Barcelonou zažil nespočet bitev.

„Častěji jsem tedy prohrál. Ale vím, že Barcelona není jenom Messi. Možná je nejlepší fotbalista na světě, ale Katalánci disponují i dalšími kvalitními hráči,“ řekla letní posila Bayernu.

Na své první semifinále Ligy mistrů se nicméně těší. Šance na postup odhaduje padesát na padesát. „Motivace je obrovská a nechceme hrát na remízu. Musíme se ale držet naší hry,“ tvrdí Javi Martinez.

Lahm doufá, že v prvním zápase uhraje Bayern nadějný výsledek do odvety. A v ní zpečetí postup. „Máme dostatek hráčů, kteří umějí vyhrávat,“ burcuje. „Myslím, že můžeme uspět. Udělat další krok a dostat se finále. Bez ohledu na kvalitu soupeře,“ dodal Lahm.

Sebevědomí mu dodává letošní síla Bayernu. Ta je až neskutečná. Před čtrnácti dny v rekordním předstihu oslavil německý titul a o víkendu rozstřelílel Hannover 6:1. Stejným výsledkem předtím deklasoval v semifinále domácího poháru i Wolfsburg a triumfoval v 18 z posledních 19 soutěžních zápasů.

„Chtěli jsme se dobře připravit na zápas s Barcelonou a určitě se nám to povedlo. Byl to od nás přesvědčivý výkon,“ pochvaloval si brankář Manuel Neuer, jehož slova podpořil i kouč Heynckes. Byť znovu v Hannoveru šetřil několik opor.

„Hráči opět dokázali, že nemáme žádný B-tým. Bayern je pouze A-tým a opakuju to stále dokola. Jsme v situaci, kdy si fotbal užíváme a přístup mých chlapců je fantastický. Všichni jsou absolutně motivovaní,“ uvedl Heynckes, jemuž v úterý bude chybět distancovaný útočník Mandžukič a dlouhodobě zraněný záložník Kroos. Místo nich zřejmě naskočí Gómez s Robbenem. Domácí nemůžou počítat ani se zraněným stoperem Badstuberem.

Kouč Barcelony Tito Vilanova musí řešit, jak poskládá obrannou čtveřici, z níž vypadli zranění stopeři Puyol s Mascheranem. Šanci možná dostane Abidal, který o víkendu proti Levante odehrál poprvé po loňské transplantaci jater celý zápas.

„Je to šťastný den pro každého,“ řekl asistent Vilanovy Jordi Roura. „Eric zvládl celé utkání a cítí se velmi dobře. Zvládl to perfektně,“ prohlásil Roura na adresu francouzského zadáka.

Zápas Bayern Mnichov - FC Barcelona vysílá od 20:15 Prima COOL. Hosty moderátora Libora Boučka ve studiu budou ambasador projektu Ligy mistrů na Prima COOL Marek Jankulovski a trenér František Straka.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud