7. srpna 2013 • 04:58

Vypadnou a Vrba trhá licenci. Co by se muselo stát, aby Plzeň propadla?

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

PLZEŇ – KALJU 20:15 ONLINE | Viktoria Plzeň si do odvety 3. předkola Ligy mistrů s Nõmme Kalju přivezla z Estonska pohodlný náskok 4:0. Západočeši začali sezonu ve výborné formě a jen těžko si někdo dokáže představit, že by neprošli do dalšího kola. Ve fotbale se však občas dějí šílené věci. iSport.cz vybral situace, které by mohly Vrbově partě cestu za Ligou mistrů překazit.



„Pokud vypadneme, je to na trhání licence,“ řekl natvrdo trenér Vrba. Zároveň jako zbytek plzeňského týmu věří, že nic takového nebude nutné. Ovšem jsou situace, na které si i přes výsledek 4:0 z Estonska musí dát Horváth a spol. pozor.

Podcenění

Plzeň si v Estonsku vystřílela nejlepší výchozí pozici ze všech účastníku 3. předkola Ligy mistrů. To samozřejmě svádí k tomu, aby hlavy hráčů nebyly nastaveny na stoprocentní koncentraci. „V mužstvu máme dobré fotbalisty, žádné blbce. Všichni víme, o co hrajeme, neexistuje, aby někdo na něco podobného myslel,“ říká rázně kapitán Pavel Horváth. Středa napoví, zda se jeho slova potvrdí i na hřišti.

Vyloučení a fauly

Pozor na karty! Západočeši si musí moc dobře pamatovat, jak jim vyloučení Procházky zkomplikovalo odvetu se Željezničarem Sarajevo. Plzeň díky výhře 2:1 vydřela postup, ale převážně se bránila a v utkání se zbytečně nadřela. Navíc Pavlu Horváthovi proti Kalju hrozí, že v případě žluté karty bude chybět v následném play off o Ligu mistrů. „O té hrozbě vím, ale minulou sezonu jsem odehrál dvacet zápasů se třemi kartami v lize. Mám natolik rozumu, abych věděl, do kterého souboje jít a do kterého ne,“ zůstává klidný plzeňský lídr. 

Pasivní styl

Ideální plzeňský scénář utkání? Rychlá uklidňující branka (nebo víc) a pak klidné hlídání zbytku zápasu. To samozřejmě předpokládá, že mistrovský celek neuhne ze svého zajetého ofenzivního stylu. „Vím, že je nám přílišné útočení občas vyčítáno. Ale my jinak hrát nebudeme,“ slibuje Vrba. Vyčkávání by se opravdu mohlo Viktorii vymstít a estonského soupeře vrátit do hry.

Špatný vstup

Vzpomínáte na jarní odvetu čtvrtfinále Poháru České pošty? Jablonec vedl nad Plzní v 53. minutě 3:0, v 70. přidal ještě jeden zásah. Nikdo v Doosan Aréně nechápal, jak takový výsledek mohl favorizovaný celek dopustit. Právě na takový průběh by Plzeňští měli před soubojem s Kalju myslet. Estonský tým sice není Jablonec, přesto góly jistě střílet umí. 

Přijde i po odvěte s Kalju plzeňská radost? Náskok 4:0 se zdá být nedobytný, ale stát se může cokoliv...
Přijde i po odvěte s Kalju plzeňská radost? Náskok 4:0 se zdá být nedobytný, ale stát se může cokoliv...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud