28. srpna 2013 • 22:34

BRAVO! Vítězná Plzeň v Mariboru hladce dolétla do Ligy mistrů

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
SESTŘIH: Florida - Boston 1:5. Zacha dvěma asistencemi přispěl ke kanonádě, Pastrňák nahrával jednou
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Plzně zvládli poslední krok na cestě do základní skupiny Ligy mistrů. V odvetě 4. předkola v Mariboru zvítězili 1:0 a uhájili s přehledem náskok 3:1 z domácího prostředí. Po Spartě se tím pádem stali teprve druhým českým týmem, který si v Lize mistrů zahraje podruhé. Jediný gól zápasu vstřelil už ve 3. minutě Stanislav Tecl.



Vedle postupu do nejprestižnější evropské soutěže a šance zahrát si proti nejlepším týmům kontinentu Plzeň získala také o prémii 223 milionů korun, kterou UEFA vyplácí týmům, které se do Ligy mistrů probojují.

MATCH OVERVIEW LEGACY
28. 8. • 20:45
NK Maribor
NK Maribor
0:1
ONLINE
28. srpna
20:45
FC Viktoria Plzeň
FC Viktoria Plzeň
Góly

Domácí:

Hosté: 3. Tecl

Sestavy

Domácí: Handanovič – Milec, Rajčevič, Arghus (46. Filipovič), Viler – Ibraimi, Cvijanovič, Tavares (65. Mendy), Mertelj, Bohar (75. Mejač) – Fajič.Náhradníci Pridigar – Filipovič, Mejač, Mendy, Derviševič, Potokar, Črnic. Trenér: Ante Čačić.

Hosté: Kozáčik – Řezník (28. Petržela), Procházka, Čišovský, Limberský – Horváth, Hořava – Rajtoral, Darida, Kovařík (85. Kolář) – Tecl (75. Ďuriš).Náhradníci Pavlík – Hejda, Petržela, Ďuriš, Wágner, Bakoš, Kolář.Trenér: Pavel Vrba.

Karty

Domácí: Viler, Filipovič, Milec

Hosté: Kolář

Rozhodčí

Brych – Borsch, Lupp – Fritz, Winkmann (všichni Německo)

Stadion

Ljudski vrt, Maribor

Návštěva

12 306 diváků

Vladimír Darida možná odehrál v Mariboru svůj poslední zápas za Plzeň
Vladimír Darida možná odehrál v Mariboru svůj poslední zápas za Plzeň

Po výsledku prvního zápasu se očekávalo, že se Maribor pokusí v úvodu o tlak a rychlý gól, jenže pravdou byl pravý opak. Plzeň začala suverénně a šest minut Maribor téměř nepustila k míči.

Navíc z toho vytěžila i gól, který ještě posílil její postupové vyhlídky. Horváth kolmou přihrávkou za obranu hledal Rajtorala, ten nevydařeným zpracováním našel Tecla a plzeňský útočník střelou po zemi k tyči navázal na svou trefu z posledního ligového utkání se Slováckem.

Maribor v tu chvíli potřeboval dát tři góly, aby se alespoň prodlužovalo. Proto vrhnul vše do útoku a vytvořil si tlak. Ibraimi však mířil nepřesně, Tavarese na poslední chvíli zablokoval Čišovský a Cvijanovič v ideální pozici neprostřelil hradbu těl před sebou. Nejnebezpečnější pak byla tvrdá rána zdálky do šibenice v podání Mertelje, brankář Kozáčik ale parádní robinzonádou pokus zneškodnil.

VIDEO | Podívejte se na jediný gól Stanislava Tecla

Plzeň se postupně z tlaku vymanila a zkušeně se snažila držet míč a podnikat brejky. Několikrát zahrozil zejména Tecl a Darida dokonce po rozehrávce rohového kopu dostal míč do branky, ale o radost ho připravil těsný ofsajd.

Maribor se po změně stran snažil s výsledkem ještě něco udělat, ale Plzeň byla nad jeho síly. Obrana hostů byla velmi jistá a všechny centry dokázala ve spolupráci s brankářem Kozáčikem bezpečně odvracet. A když už se dostal do nadějné pozice střídající Mendy, pálil vedle.

Nepřišel ani závěrečný zoufalý nápor domácích, jelikož sebevědomý výkon Plzně nedal Mariboru sebemenší šanci na zvrat.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud