18. září 2013 • 14:49

Velká gratulace! Bale popřál Ronaldovi k předstižení Henryho

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak suverénní vstup do nové sezony Ligy mistrů potěšil všechny fanoušky Realu Madrid. Cristiano Ronaldo díky úternímu hattricku do sítě Galatasaraye Istanbul poskočil v historické tabulce střelců Ligy mistrů. Portugalský útočník zaznamenal v elitní soutěži 53 branek a na čtvrtém místě se mezi kanonýry osamostatnil od Francouze Thierryho Henryho. Pro "Bílý balet" byla výhra 6:1 nejvyšším venkovním triumfem v Champions League.



MATCH OVERVIEW LEGACY
17. 9. • 20:45
Galatasaray Istanbul
Galatasaray Istanbul
1:6
ONLINE
17. září
20:45
Real Madrid
Real Madrid
Góly

Domácí: 84. Bulut

Hosté: 33. Isco, 54. Benzema, 63. Ronaldo, 66. Ronaldo, 81. Benzema, 90+1. Ronaldo

Sestavy

Domácí: Muslera – Riera, Nounkeu, Chedjou, Eboué – Baytar (62. Bruma), Melo, Inan (C) – Drogba (46. Amrabat), Sneijder, Yilmaz (78. Bulut).

Hosté: Casillas (C) (15. Diego López) – Carvajal, Ramos (C), Pepe, Arbeloa – di María, Modrić (72. Illarramendi), Isco (64. Bale), Khedira – Benzema, Ronaldo.

Náhradníci

Domácí: Iscan, Balta, Kaya, Sarioglu, Bruma, Bulut, Amrabat

Hosté: López, Fernández, Bale, Casemiro, Illarramendi, Jesé, Morata

Karty

Domácí: Melo, Riera

Hosté: Pepe

Rozhodčí

Mark Clattenburg. Asistenti: Simon Beck, Stephen Child. Čtvrtý rozhodčí: Michael Mullarkey (všichni ENG)

Stadion

Ali Sami Yen Spor Kompleksi, Istanbul (TUR)

Prvním gratulantem k dalšímu Ronaldovu mimořádnému večeru se stal na hřišti Gareth Bale. Nejdražší fotbalista světa přitom naskočil až jako střídající hráč. Rivalita dvou výrazných hráčských osobností v Bílém baletu zatím podle reakcí na hřišti nehrozí.

Nejlepší střelci v historii Ligy mistrů
1. Raúl
144 zápasů/71 gólů
2. Ruud van Nistelrooij
81 zápasů/60 gólů
3. Lionel Messi
79 zápasů/59 gólů
4. Andrej Ševčenko
116 zápasů/59 gólů
5. Cristiano Ronaldo
97 zápasů/54 gólů

Ronaldo se přibližuje bilanci bývalého nizozemského střelce Ruuda van Nistelrooije, který dal v LM 56 branek, mimo jiné za Real. O tři góly více má argentinská superstar Lionel Messi z Barcelony. První je s 71 zásahy někdejší kanonýr Realu Raúl.

Osmadvacetiletý kapitán portugalské reprezentace své představení v Istanbulu odstartoval až ve druhém poločase. Mezi 63. a 66. minutou se prosadil dvakrát, hattrick pak dokonal povedenou individuální akcí v nastaveném čase. Ještě předtím připravil pátý gól pro Karima Benzemu.

"Nová sezona Ligy mistrů pro nás snad ani nemohla začít lépe. Dát šest branek je opravdu výborné, hodně nám to zvedne sebevědomí," řekl po úterním zápase Ronaldo, jenž stylově oslavil nedělní prodloužení smlouvy v Madridu do roku 2018.

VIDEO | Ronaldův gól na 4:0 po přímém kopu Balea

 
CR2 by 57ouy

Madridský střelec si po zápase odnáší balon.
Madridský střelec si po zápase odnáší balon.

Bývalý hráč Sportingu Lisabon a Manchesteru United vylepšil i úctyhodnou střeleckou bilanci v Realu, kde od roku 2009 zaznamenal 206 soutěžních branek ve 204 utkáních. Přestože dal za tým ze španělské metropole už 21. hattrick, v Lize mistrů vstřelil tři góly teprve podruhé. Poprvé se mu to povedlo v minulém ročníku na hřišti Ajaxu Amsterodam.

Klíčového muže madridského mužstva pochválil i trenér Carlo Ancelotti. "Když mají Benzema s Ronaldem svůj den, tak potom je to už velmi lehké, ačkoliv vyhrát na stadionu Galatasaraye jednoduché není," uvedl italský kouč, jenž v létě na lavičce nahradil Portugalce Josého Mourinha. Jedním z Ancelottiho hlavních úkolů je vyhrát s Realem jubilejní desátý triumf v Lize mistrů, ke kterému v Istanbulu výborně nakročil.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud