Stanislav Hrabě
2. října 2013 • 11:58

Stadion byl obsazený! Plzeň musela trénovat mezi paneláky

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z PETROHRADU | Hlavní stadion je pro vyvolené, mažte na bázu! Takové byly důsledky přesunutí utkání z Moskvy do Petrohradu, kde hráči Viktorie Plzeň nemohli v rozporu s reglementem trénovat den před utkáním na hlavním stadionu. Na něm se odvíjel jiný duel: Zenit Petrohrad - Austria Vídeň (0:0). Plzeňákům to však nevadilo.



MATCH OVERVIEW LEGACY
2. 10. • 18:00
CSKA Moskva
CSKA Moskva
3:2
ONLINE
2. října
18:00
FC Viktoria Plzeň
FC Viktoria Plzeň
Góly

Domácí: 19. Tošić, 29. Honda, 78. Řezník (vl.)

Hosté: 4. Rajtoral, 90+1. Bakoš

Sestavy

Domácí: Akinfejev (C) – Nababkin, A. Berezuckij, Ignaševič, Ščennikov – Tošić, Elm (72. Milanov), Honda, Wernbloom, Zuber (64. González) – Musa (88. Vitinho).

Hosté: Kozáčik – Rajtoral, Hubník, Procházka, Řezník (84. Pospíšil) – Petržela, Hořava (76. Ďuriš), Kolář, Horváth (C), Kovařík (70. Tecl) – Bakoš.

Náhradníci

Domácí: Čepčugov, Vasin, González, Milanov, Rahimić, Vitinho, Bazeljuk

Hosté: Bolek, Hejda, Pospíšil, Tecl, Ďuriš, Wágner, Koukal

Karty

Hosté: Hořava, Tecl

Rozhodčí

Nijhuis – van de Ven, Schaap – Gözübüyük, Janssen (všichni Nizozemí)

Stadion

Stadion Petrovskij, Petrohrad

Dvě hrací plochy obklopené mřížemi, stojící autobus uprostřed panelákové zástavby, blátivý příjezd. Tak vypadá báza, tedy tréninkové centrum, Zenitu Petrohrad ve čtvrti Udělnaja. Žádný problém, trenér Pavel Vrba nastavil kužele a už se jelo.

„Byl to standardní trénink,“ nespatřoval v náplni nic zvláštního stoper Václav Procházka. „Výjimečná byla snad jen dlouhá doba cestování,“ povzdechl nad téměř hodinové proplétání se hustým provozem, které příliš nezrychlila ani doprovodná policejní eskorta.

„Tréninkové centrum Zenitu je fantasticky vybavené, pestrost možností rehabilitace byla pro nás až překvapením. Všechna hřiště v areálu jsou vytápěná, takže si nemůžeme stěžovat,“ neskrýval překvapení.

Poznání hlavního stadionu nechybělo ani Danielu Kolářovi. „Je sice příjemné osahat si kabinu i stadion s denním předstihem, ale ve stejné situaci je také soupeř,“ upozornil. „Nepředpokládám, že by se díky zápasům proti Petrohradu v ruské lize dostalo CSKA v tomto ohledu do jakékoliv výhody,“ probíral.

Autobus, kterým přijeli fotbalisté Plzně k předzápasovému tréninku v Petrohradu
Autobus, kterým přijeli fotbalisté Plzně k předzápasovému tréninku v Petrohradu

Lepší než oraniště na CSKA Moskva

Navíc měli o hřišti reference od kapitána Pavla Horvátha a tomu všichni věří. „Pavel s trenérem měli před tiskovkou možnost si trávník prohlédnout a ubezpečil nás, že je ve fantastickém stavu,“ doznal Procházka. „Věřím, že na seznámení s prostorem nám bude stačit i předzápasové rozcvičení,“ netrápil se tím.

„Chceme uspět naší hrou a pro ni je zásadní, aby bylo hřiště v pořádku,“ přidal se Kolář. „Těšíme se na zápas a věřím, že první setkání se stadionem Petrovsky bude pro nás úspěšné,“ hleděl už dál.

„Lepší než oraniště na CSKA Moskva,“ opakoval trenér Vrba, že přesun do Petrohradu vítá. A nestandardní trénink nepovažoval za překážku.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud