7. srpna 2014 • 10:44

Žofčák, Fořt, Vittek... Esa, se kterými Straka předčil i Spartu

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jde to. I s o hodně nižším rozpočtem než má pražská Sparta. Trenér František Straka dovedl Slovan Bratislava už do play off Ligy mistrů, když středeční remízou 0:0 s Šeriffem Tiraspol potvrdil postup ze 3. předkola. Nemá přitom k dispozici kádr plný hvězdných jmen. Kapitánem bratislavského klubu je například Igor Žofčák, který odešel ze Sparty jako nepotřebný. Podívejte se na hráče, s nimiž si Straka zajistil jistotu pohárového podzimu.



Igor Žofčák
záložník
31 let

Kapitán. Lídr týmu. Straka si ho nemůže vynachválit.Foto skslovan.com

Střední záložník, který působil ve Spartě v letech 2007 až 2010 a slavil i český titul. Po něm odešel do Slovanu Bratislava. Svými poctivými výkony si zde vysloužil i kapitánskou pásku. Pro Straku je velmi důležitým článkem sestavy. Po postupu přes Šeriff Tiraspol o něm řekl: "Žofčák podal výborný výkon. Byl přesně tím správným lídrem!"

Pavel Fořt
útočník
31 let

Pavel Fořt patří k důležitým hráčům Strakova výběru.Foto skslovan.com

Další Strakův třicátník. V české lize se nejvíc předvedl ve Slavii, s níž v roce 2008/09 titul. Do Slovanu přišel tento český útočník po několika nepříliš úspěšných angažmá v zahraničí (Bielefeld, Dynamo Drážďany). V uplynulé sezoně se stal společně s Róbertem Vittekem nejlepší klubovým střelcem, když v 16 zápasech vstřelil 12 branek. Straka na něj sází. Hraje většinou podhrotového útočníka.

Róbert Vittek
útočník
32 let

Róbert Vittek, zkušený útočník, na kterého se může Straka také spolehnout.Foto skslovan.com

Zkušený reprezentační střelec, který zazářil čtyřmi vstřelenými brankami na MS 2010. V minulosti se prosadil v bundeslize, kde se mu nejvíc dařilo v Norimberku. Od roku 2010 vystřídal několik angažmá v Turecku, loni na podzim se vrátil zpátky do Slovanu. Letošní sezonu začal jako náhradník, který většinou střídá Pavla Fořta.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud