6. srpna 2014 • 20:56

Sparta KONČÍ. Na hřišti Malmö prohrála 0:2 a přišla o Ligu mistrů

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sen o základní skupině Ligy mistrů je pryč a s ním i naděje na zisk pohádkové sumy 295 milionů korun. V odvetě 3. předkola Sparťané v Malmö prohráli 0:2, promarnili tak náskok 4:2 z prvního zápasu a zamíří do 4. předkola Evropské ligy. Obě branky domácích, kteří při rovnosti skóre postoupili díky dvěma gólům vstřeleným v Praze, dal dnes kapitán Markus Rosenberg.



ONLINE přenos z utkání Malmö - Sparta ZDE »

MATCH OVERVIEW LEGACY
6. 8. • 19:00
Malmö FF
Malmö FF
2:0
ONLINE
6. srpna
19:00
AC Sparta Praha
AC Sparta Praha
Góly

Domácí: 35. Rosenberg, 55. Rosenberg

Hosté:

Sestavy

Domácí: Olsen – Tinnerholm, Helander, Johansson, Ricardinho – Kroon (66. Mehmeti), Halsti, Adu, Forsberg – Kiese Thelin (82. Eriksson), Rosenberg

Hosté: Bičík – Kadeřábek, Švejdík, Kováč, Costa (85. Breznaník) – Hušbauer, Vácha, Matějovský (74. Bednář) – Dočkal, Přikryl (60. Krejčí) – Lafata

Karty

Domácí: Halsti, Rosenberg, Johansson, Mehmeti, Olsen

Hosté: Vácha, Švejdík, Bednář, Vácha (č)

Rozhodčí

Buquet – Debart, Gringore (vš. Francie)

Stadion

Nový stadión Malmö, Malmö (Švédsko)

Návštěva

19 322 diváků

V sestavě Sparty místo zraněného stopera Holka nastoupil Kováč a jen na lavičce zůstal uzdravený Krejčí, který kvůli svalovým problémům vynechal čtyři předchozí zápasy. Ztráta klíčového obránce však hosty nezaskočila a i když Malmö dodrželo slib a do utkání v bouřlivé atmosféře vlétlo s velkým odhodláním, Pražané v prvním poločase domácímu tlaku dlouho odolávali.

Navíc si po rychlých brejcích dokázali vypracovat i velké šance. Jenže když neuspěli Dočkal ani Lafata, který mohl sám před brankou přidat svůj rekordní devátý gól v předkole, přišel trest. Domácí vystihli Váchovu špatnou přihrávku a Rosenberg mezi stopery pronikl do šestnáctky a skóroval.

Malmö v tu chvíli stačila k postupu jediná branka, ale Sparta mohla domácí naděje utnout ještě před přestávkou. Kováč však po rohu zamířil pouze do břevna, od kterého se míč odrazil před čáru a pak už ho sebral gólman Olsen.

První gól utkání vstřelil do sparťanské sítě Rosenberg
První gól utkání vstřelil do sparťanské sítě Rosenberg

Druhý poločas začal z domácí strany opatrněji, ale už v 55. minutě přidal druhou a v tu chvíli i postupovou branku Rosenberg. Švédský kapitán se trefil z hranice vápna po přímém kopu nařízeném za faul Hušbauera na pronikajícího Kiese Thelina.

Druhá inkasovaná branka Spartu probudila. Na hřiště přišel i Krejčí, ale byla z toho jen neplodná územní převaha. Když navíc poté zůstala až do konce zápasu největší šancí individuální akce Forsberga, Malmö udrželo sen o premiérovém postupu do základní skupiny v novodobé historii Ligy mistrů.

Sparta, jejíž vyřazení ještě v nastavení korunoval vyloučením po druhé žluté kartě Vácha, má naopak smutnou jistotu, že dlouhé čekání neukončí. V hlavní soutěži se naposledy představila v roce 2005.

Malmö FF - Sparta Praha 2:0 (1:0)
Branky: 35. a 55. Rosenberg.
Rozhodčí: Buquet - Debart, Gringore (všichni Fr.).
ŽK: Halsti, Rosenberg, Mehmeti, Olsen - Vácha, Švejdík, Bednář.
ČK: 90.+3 Vácha.
Diváci: 19.322.
První zápas: 2:4. Postoupilo Malmö.

Malmö: Olsen - Tinnerholm, Helander, Johansson, Ricardinho - Kroon (65. Mehmeti), Halsti, Adu, Forsberg - Kiese Thelin (82. Eriksson), Rosenberg (90.+2 Cibicki).

Sparta: Bičík - Kadeřábek, Švejdík, Kováč, Costa (85. Breznaník) - Dočkal, Matějovský (73. Bednář), Vácha, Hušbauer, Přikryl (60. Krejčí) - Lafata.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud