iSport.cz
28. července 2015 • 04:30

Fergusonův oblíbenec i věčný talent. TOP 3 hvězdy CSKA Moskva

Autor: iSport.cz, Jan Podroužek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

ONLINE 18.15 | Už dnešní zápas může hodně napovědět o tom, jak se bude vyvíjet sezona pražské Sparty. Český vicemistr se v úvodním zápase 3. předkola Ligy mistrů představí na hřišti CSKA Moskva. A čeká ho hodně silný soupeř. Podívejte se na tři největší hvězdy ruského týmu.



Zoran TOŠIČ

28 let
Záložník
Srbsko

Zoran TošičFoto Profimedia.cz

Před sedmi lety se do něj zakoukal slavný Alex Ferguson. Byl duben 2008 a Daily Mail začal hlásit do světa, že mladý Srb má jít do Manchesteru United. O půl roku později se to skutečně stalo. Jenže z velkého přestupu zbyla jen pachuť úletu. Za dvě sezony akorát pět odehraných zápasů, hostování v německém Kölnu, až ho vykoupilo CSKA Moskva.

A z Tošiče konečně vyždímal jeho slibný potenciál. 28letý záložník je naprostou jistotou hry ruského celku, čtyři roky po sobě se dostal alespoň na 27 odehraných utkání, k tomu je i nesmírně produktivní, v klubu si počítá už 38 branek.

Bilance v CSKA: 165 zápasů/38 gólů


Alan DZAGOJEV

25 let
Útočník/záložník
Rusko

Alan DzagojevFoto Profimedia.cz

Říká se mu „Věčný talent“. Ne jen v Rusku, všude na světě. To proto, že když se hrálo EURO 2012 v Polsku a na Ukrajině, vylétla tam hvězda Alana Dzagojeva sakra vysoko. I když s reprezentací vypadl už ve skupině, se třemi góly, z toho dva do sítě Česka, se stal jedním ze šesti nejlepších střelců turnaje.

Hranice CSKA Moskva ale nikdy od svého příchodu do klubu v zimě 2008 nepřekročil. Vyhlásili ho Nejlepším mladým hráčem v Rusku, údajně se na něj ptal Real Madrid i Chelsea, ale ze všeho vždycky sešlo. Smůla pro Spartu…

Bilance v CSKA Moskva: 219 zápasů/51 gólů


Ahmed MUSA

22 let
Útočník
Nigérie

Ahmed MusaFoto Profimedia.cz

Pro někoho Jesús Navas, pro jiné zase Arjen Robben. S takovým přirovnáním se mladý nigerijský útočník na startu své kariéry vyrovnává. Je skvělý střelec, první Nigerijec, který se na mistrovství světa prosadil gólově víc než jednou – dvakrát se trefil proti Argentině na turnaji v Brazílii. Vedle toho má další vynikající schopnost.

Velmi dobře a nebezpečně rozehrává rohové kopy. Před pěti lety se stěhoval z rodné vlasti do Evropy, do nizozemského Venlo. A stačily jen dvě sezony, aby si ho vybralo CSKA, vysolilo za něj pět milionů eur.

Bilance v CSKA Moskva: 120 zápasů/34 gólů

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud