29. července 2015 • 04:40

Váchovy dvě tváře na CSKA: Další velký kiks, pak centr na gól

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

A zase ta nešťastná přihrávka dozadu... Záložník Sparty Lukáš Vácha dal v utkání 3. předkola Ligy mistrů na půdě CSKA vzpomenout na svou fatální chybu v dresu reprezentace na Islandu. Rusové šli po jeho hrubce do vedení 2:1. Jenže sparťanský fotbalista to tentokrát nehodlal jen tak nechat a za chvíli chybu napravil parádním centrem, po kterém se prosadil Ladislav Krejčí.



Zatímco v prvním poločase byl Vácha na hřišti spíše nenápadný, ve druhém dějství se stal nejvýraznější postavou. V pozitivním i negativním smyslu. Sparťanský záložník byl jako Jekyll a Hyde.

Nejdříve Vácha ukázal svou špatnou tvář. V 53. minutě chtěl nahrát dozadu, jenže si situaci za sebou dobře nevyhodnotil. Namazal tak přesně do běhu domácím hráčům a ti toho využili. Přestože brankář Bičík Spartu dvakrát zachránil, nakonec kapituloval.

VIDEO | Všechny góly zápasu CSKA - Sparta 2:2

Vácha se ale oklepal. A to velmi rychle. Jen o čtyři minuty později se objevil u soupeřova vápna, zatáhl míč a přesným centrem našel útočníka Krejčího. Ten do míče výborně trkl a bylo vyrovnáno. „Musím poděkovat Vašonovi za výborný centr,“ chválil svého spoluhráče spokojený střelec. 

Sparta už o nadějný výsledek 2:2 nepřišla. Vácha si tak může oddechnout, svou hrubku tentokrát dokázal napravit. „Mohli jsme prohrát i vyhrát. Měli jsme několik šancí, které jsme mohli řešit líp, ale to je fotbal,“ tvrdil trenér Sparty Zdeněk Ščasný.

Pražský klub je každopádně o něco blíž k postupu. „Je to pořád naprosto otevřené. Jestli chceme postoupit, musíme zase podat mimořádný výkon,“ nehodlal ale kouč podlehnout uspokojení.

Fotbalisté Sparty slaví jeden ze svých dvou gólů proti CSKA Moskva
Fotbalisté Sparty slaví jeden ze svých dvou gólů proti CSKA Moskva

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud