19. srpna 2015 • 23:15

Kat Plzně udeřil! V poslední minutě šokoval Vaclíka se Suchým

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Izraelský útočník Eran Zahavi má zřejmě na české fotbalisty pifku. Viktorii Plzeň vyřadil ze třetího předkola Ligy mistrů a ve čtvrtém ho čekali další čeští zástupci. V dresu Basileje proti němu nastoupili brankář Tomáš Vaclík s obráncem Markem Suchým a Zahavi opět předvedl, co v něm je. Dvěma góly vystřílel Maccabi remízu 2:2 na hřišti švýcarského celku.



Hráči Viktorie by mohli o umění izraelského forvarda vyprávět. Osmadvacetiletý fotbalista jim v odvetě doslova ukradl dvěma vstřelenými góly postup do poslední fáze předkol v boji o Ligu mistrů. „Dostali jsme laciné branky od hráče, o kterém víme všechno, co udělá a necháme ho,“ zlobil se tehdy po utkání trenér Miroslav Koubek.

„Je to velmi chytrý a mazaný hráč,“ dodal o Zahavim nyní už bývalý kouč Západočechů. Jenže fotbalisté Basileje se zřejmě nepoučili. V 31. minutě prvního poločasu nechali hráče s číslem sedm úplně volného v pokutovém území. Zahavi si chytře naběhl na přihrávku Rikana a českému brankáři Vaclíkovi nedal šanci. Perfektně sehraný signál při standardní situaci.

VIDEO: První gól Zahaviho proti Basileji

Vaclík, který si do té chvíle nesáhl na míč, byl proti jeho umístěné střele bezmocný. To však od Zahaviho nebylo všechno. Basilej sice utkání po brankách Delgada a Embola otočila a zdálo se, že směřuje zápas k vítěznému konci.

VIDEO: Druhý gól Zahaviho

Chyba! Sudí nastavil šest minut navíc základní hrací doby a na trávníku se děly věci. V poslední minutě nastavení si na centr do vápna naběhl právě Eran Zahavi a přesnou hlavičkou podruhé v utkání překonal českého brankáře. Obrana Basileje fatálně zaspala a izraelského útočníka nechala úplně volného.

Klenot Maccabi tak opět splnil své poslání. Stejně jako v Plzni dvakrát udeřil a totálně zaskočil defenzivu soupeře. Na západě Čech ho spoluhráči málem umačkali poté, co zařídil postup. Remíza na hřišti soupeře v tak důležitém zápase o postup do Ligy mistrů také není k zahození.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud