26. srpna 2015 • 23:00

CSKA slaví postup do Ligy mistrů, United zničili Bruggy

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté CSKA Moskva oslavují postup do základní skupiny Ligy mistrů. Přemožitel pražské Sparty ze třetího předkola doma dokázal smazat manko a porazil Sporting Lisabon 3:1. Ve velkém stylu zvítězil Manchester United, který veze výhru 4:0 z Brugg. Hattrickem týmu vystřílel postup Wayne Rooney. Slavit může i Bayer Leverkusen, který si poradil s Laziem.



Rooney se v úvodu sezony trápil a byl kritizován. Gólově se totiž neprosadil od dubna, celkem na gól čekal 878 minut hry. Prosadil se až ve 20. minutě utkání v Bruggách, kde United hájili domácí výhru 3:1. Výbornou přihrávkou ho ke skórování vyzval Depay.

Definitivně naději Brugg na postup ukončil Rooney chvíli po přestávce, kdy zakončil povedenou kombinační akci anglického týmu, a hattrick završil v 57. minutě. Byl to jeho druhý třígólový zásah v pohárové Evropě, ten první se mu povedl v roce 2004 při debutu za Manchester United. Čtvrtý gól Rudých ďáblů vstřelil Ander Herrera. Pátý mohl přidat Javier Hernandez, ale neproměnil penaltu.

Manchester United, vítěz Ligy mistrů z let 1999 a 2008, se do nejprestižnější soutěže vrací po jedné sezoně, kdy mezi evropskou elitou chyběl.

Rooney se objímá s Anderem Herrerou.
Rooney se objímá s Anderem Herrerou.

Odvetu zvládl také moskevský CSKA, který ve 3. předkole vyřadil pražskou Spartu. Se Sportingem sice dotahoval jednogólovou ztrátu z prvního zápasu a navíc prohrával po poločasu 0:1, ve druhé půli ale třemi góly vývoj duelu otočil. Zápas pískal český rozhodčí Královec, jenž ještě za stavu 2:1 neuznal v 82. minutě Sportingu gól z rohového kopu. Podle pokynu asistenta rozhodčího totiž centr na vyletěl mimo hřiště. O tři minuty později naopak rozhodl postupovým gólem domácí Ahmed Musa.

Účast i pro letošní ročník si vybojoval loňský osmifinalista Leverkusen, který doma porazil římské Lazio 3:0 po brankách Calhanoglua, Mehmediho a Bellarabiho. Bayer dokázal duel s italským týmem otočit, v Itálii totiž před týdnem prohrál 0:1.

Vůbec poprvé se v do Ligy mistrů probojoval tým z Kazachstánu, který bude ve skupinách reprezentovat Astana. Ta vyřadila APOEL, když po domácí výhře remizovala na Kypru 1:1. Po roční přestávce se do základních skupin dostal také BATE Borisov, který sice prohrál v Bělehradu s Partizanem 1:2, ale po výhře 1:0 z prvního zápasu zásluhou gólu na hřišti soupeře postoupil.

Odvetné zápasy 4. předkola fotbalové Ligy mistrů:

Mistrovská část:

APOEL Nikósie - Astana 1:1 (0:0)
Branka: 60. Štilič - 84. Maksimovič. První zápas 0:1, postupuje Astana.

Partizan Bělehrad - BATE Borisov 2:1 (0:1)
Branky: 74. vlastní Žavnerčik, 90.+3 Šaponjič - 25. Staševič. První zápas 0:1, postupuje Borisov.

Nemistrovská část:

Leverkusen - Lazio Řím 3:0 (1:0)
Branky: 40. Calhanoglu, 48. Mehmedi, 88. Bellarabi. ČK: 68. Mauricio (Lazio). První zápas 0:1, postupuje Leverkusen.

Club Bruggy - Manchester United 0:4 (0:1)
Branky: 20., 49. a 57. Rooney, 63. Herrera. První zápas 1:3, postupuje Manchester.

CSKA Moskva - Sporting Lisabon 3:1 (0:1).
Branky: 49. a 72. Doumbia, 85. Musa - 36. Guttiérrez. ČK: 90.+2 Joao Mário (Sporting). První zápas 1:2, postupuje CSKA.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud