Jakub Dvořák
30. září 2015 • 22:58

Pan STŘELEC! Ronaldo překonal metu 500 gólů, přál mu i Čech

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pět za Sporting, 55 za reprezentaci, 118 za Manchester United a 323 za Real Madrid. Cristiano Ronaldo překonal další velký milník. V utkání Ligy mistrů na hřišti Malmö (2:0) vstřelil 500. gól ve své dosavadní kariéře. Následně přidal i branku číslo 501, čímž dorovnal dosavadní klubový rekord legendárního útočníka Raúla Gonzáleze.



Jubilejní trefy portugalský fotbalista docílil během prvního poločasu na hřišti švédského klubu. Letní posila Realu Mateo Kovačič našel přesným pasem Isca, který si zpracoval míč a okamžitě se dokázal zorientovat. Obránci nasadil jesličky a poslal Ronalda na brankáře Wilanda.

VIDEO: Gól Ronalda na 1:0

Portugalec si se situací poradil výborně a domácího brankáře pokořil. Real tak vedl proti Malmö 1:0 a CR7 mohl slavit gól číslo 500.

Na twitteru se okamžitě spustila lavina blahopřání. Třicetiletému forvardovi španělského klubu gratuloval i český brankář Petr Čech.

S přáním přispěchal také historicky druhý nejlepší střelec Premier League Andy Cole. „Skvělý úspěch Ronalda! Existoval někdo lepší než on?!“ napsal ve svém příspěvku bývalý střelec Manchesteru United.

Ve druhém poločase klidně mohl rodák z Madeiry dokonat hattrick. V 80. minutě se nádherně otočil na úrovni velkého vápna a z otočky vyzkoušel pozornost brankáře Wilanda. Ten jeho střelu vyrazil fantastickým zákrokem.

Jak Ronaldo střílel góly
Pravá noha 327 branek
Levá noha 91 branek
Hlavičkou 83 branek
Z penalt 81 branek
Z přímých kopů 45 branek

Další velká možnost na zvýšení skóre byla o pár minut později. Luka Modrič vyslal Ronalda do brejku a jeho jedovatá střela na zadní tyč skončila mimo branku opět po zákroku Wilanda.

Druhou branku ale portugalský střelec přece jen vstřelil. Střídající Lucas Vázquez předložil Ronaldovi míč doslova na zlatém podnose a klenot Realu už jen dorazil míč do branky Malmö.

Zaznamenal tak 501. gól v kariéře a v klubové tabulce střelců se vyrovnal bývalému kapitánovi „bílého baletu“ Raúlovi.

VIDEO: Druhý gól Ronalda

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud