9. prosince 2015 • 23:24

Spasitel Arsenalu Giroud: První hattrick! Čech přispěl TOP zákrokem

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zápas o přežití zvládli. Fotbalisté Arsenalu si vezou z duelu proti řeckému Olympiakosu Pireus přesvědčivé vítězství 3:0, čímž si zajistili postup do jarního osmifinále Ligy mistrů. Kdo byly klíčové postavy Wengerova souboru? Především Olivier Giroud, autor tří branek. Velmi důležitý part sehrál i Petr Čech – za stavu 2:0 vytáhl perfektní zákrok a udržel čisté konto.



Arsenal potřeboval k postupu vstřelit minimálně dvě branky, jinak by se z Ligy mistrů senzačně pakoval už po základní skupině. To ale Wengerův tým odmítl připustit. Skvělou show nabídl řeckému publiku francouzský snajpr Olivier Giroud.

Hrotový útočník sehrál v duelu zásadní roli. Ve 29. minutě otevřel skóre hlavou po centru Ramseyho a narostla mu křídla. Ve druhé půli přidal ještě dva zásahy a slavil svůj první hattrick v dresu Arsenalu. Stal se teprve čtvrtým střelcem „kanonýrů“, který v Lize mistrů dokázal v jednom utkání nasázet tři branky. Před ním se to povedlo Thierry Henrymu, Nicklasi Bendtnerovi a Dannymu Welbeckovi.

Přitom Giroud utkání málem nedohrál. Těsně po přestávce se na trávníku svíjel v bolestech, když si podvrtl kotník. Po krátkém ošetření se ale naštěstí pro hosty dokázal vrátit na plac.

Sice ještě lehce kulhal, ale stejně dokázal vymyslet druhou branku. Vyhrál hlavičku po dlouhém Čechově nákopu, před vápnem si potom ukázal, kam chce balon. Campbellův pas byl fantastický a Giroud poté neměl problém se zakončením. V závěru se podílel na akci, po které zahrál obránce domácích rukou. Sám si pak následně stoupl na penaltový puntík a přidal uklidňující třetí branku londýnského týmu.

„Předvedl skvělý výkon, klobouk dolů. On má skvělou formu již delší dobu, ale tady byl jednoznačně rozdílovým hráčem. Jeho tři branky prakticky zajistily Arsenalu postup, byl to obdivuhodný výkon a jeho hru byla radost sledovat,“ chválil útočníkův výkon ve studiu O2 Sport Karol Kisel , bývalý záložník Sparty či Slavie.

Giroud byl jasnou jedničkou utkání, nicméně velmi důležitý part sehrál i Petr Čech. Příliš práce v zápase neměl, ale ve chvíli, kdy se lámal zápas, vytáhl opět bravurní zákrok. V 58. minutě, kdy Olympiakosu stačila dát k postupu jediná branka, vyrazil za stavu 2:0 nebezpečnou střelu Fortunise.

„Předvedl přesně to, co se od něj očekává. Výborná koncentrace, jistota a měl tam minimálně dva fakt skvělé zákroky. Olympiakos začal hrát vlastně až za stavu 0:2, o to bylo důležitější udržet čisté konto,“ pochválil českou jedničku Karol Kisel.

Fotbalisté Arsenalu se radují z postupu do jarní části Ligy mistrů, vlevo slaví Petr Čech, uprostřed hrdina zápasu Olivier Giroud
Fotbalisté Arsenalu se radují z postupu do jarní části Ligy mistrů, vlevo slaví Petr Čech, uprostřed hrdina zápasu Olivier Giroud

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud