22. února 2016 • 12:06

Čech jde na Barcelonu: Messi, Neymar a Suárez? Hrají jako minitým

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je snad jediným světovým gólmanem, který se může pochlubit výjimečnou statistikou. Petr Čech nastoupil osmkrát proti Lionelu Messimu a ani jednou od něj nedostal gól! Udržet skvělou bilanci bude chtít i v úvodním osmifinále Ligy mistrů. Arsenal s českým gólmanem proti hvězdné Barceloně, to bude třaskavý souboj úterního večera v Londýně.



Barcelona v současné podobě vypadá jako nezastavitelný kolos. Vede španělskou ligu, suverénně kráčí i ligovým pohárem. V úterý chce Enriqueho soubor úspěšně začít i jarní cestu za obhajobou triumfu v Lize mistrů.

"Je to jeden z favoritů na vítězství v celé Lize mistrů. Suverénně vedou španělskou ligu a extrémně se jim daří. Zvlášť jejich útočná trojice hraje ve velké formě a dává spoustu gólů," upozornil v rozhovoru na na svých internetových stránkách Petr Čech před velkým duelem.

Právě trio Messi , Neymar , Suárez je klíčovým prvkem barcelonského souboru. "Jejich největší síla je v tom, že ti tři hrají jako jeden minitým. Nehrají jen na sebe, každý z nich má i spoustu asistencí. Dostávají se do šancí, dávají hodně gólů. Každý z těch hráčů je schopen rozhodnout sám zápas," ocenil Čech.

Síla tří světových útočníků je ohromná. "Všichni mají obrovskou individuální kvalitu a dokážou si vyhovět. Když tu individuální kvalitu přenesou do týmového prostředí, je to veliká síla. Tenhle jejich minitým doplněný o Iniestu a Rakitiče funguje na výbornou," dodal český gólman.

Slavný Messi ještě nepřekonal Čecha. Dokáže to v úterý?
Video se připravuje ...

Petr Čech atmosféru zápasů proti Barceloně dobře zná. V play off Ligy mistrů se v dresu Chelsea utkal s Barcelonou celkem čtyřikrát, odchytal celkem osm zápasů. Dvakrát z toho byl postup (osmifinále 2004/2005, semifinále 2011/2012), dvakrát vyřazení (osmifinále 2005/2006, semifinále 2008/2009).

"Když člověk začíná s fotbalem a sní o tom, že bude profesionálním hráčem, tak myslí i na tyhle velké zápasy. I pro ně fotbal hrajete. A pořád máte velkou motivaci uspět. I když je to třeba jeden z nejtěžších soupeřů, jako momentálně Barcelona," přiznal Čech.

Uspět proti Barceloně bude ohromně těžké. "Budeme si s tím muset umět poradit a pokusit se uhrát doma co nejlepší výsledek pro odvetu. Ideální by bylo si do Barcelony vézt náskok alespoň jednoho gólu. Nedostat gól, to je v pohárech taky dobré, ale ne vždy to musí být rozhodující," plánoval Čech.

Utkání Arsenal - Barcelona vám přineseme v úterý od 20:45 na iSport.cz ONLINE.

2595643:gallery:true:true

2588120:gallery:true:true

2571533:gallery:true:true

2564684:gallery:true:true

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud