4. května 2016 • 23:17

Ronaldův návrat proti City? Volejbalová smeč, šance a pak oslavy

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je zpátky. Útočník Realu Madrid Cristiano Ronaldo si nenechal ujít odvetu semifinále Ligy mistrů proti Manchesteru City (1:0) a po několika vynechaných zápasech kvůli zranění se opět s chutí proháněl po trávníku. Gól ovšem tentokrát nedal a i ve hře ho poněkud zastínil parťák Gareth Bale. Portugalec se tak připomněl ukázkovou volejbalovou smečí...



Už před prvním duelem Realu a Manchesteru City se psalo o tom, že se Ronaldo po zranění vrátí. Jenže Portugalec připravený nebyl a bezbrankovou remízu sledoval jen v civilu. O víkendu pak vynechal i ligový zápas s Realem Sociedad.

V odvetě na Santiago Bernabéu už ale Ronaldo nechyběl. Přestože měl do hry evidentně chuť, vynucená pauza na něm ovšem byla trochu znát. Chvílemi se mohlo zdát, že navíc ještě není připravený na 100%.

Přesto znamenal nejlepší střelec letošního ročníku Ligy mistrů pro obranu „Citizens“ nebezpečí. Už po několika minutách hlavičkoval z dobré pozice, ale branku přestřelil. To samé se mu za chvíli „povedlo“ střelou levačkou.

Ve druhém poločase už byl Ronaldo přesnější. V 59. minutě dostal míč do běhu a z první vypálil. S jeho nepříjemnou ranou na přední tyč si ovšem brankář Manchesteru City Joe Hart poradil a míč navíc udržel.

O pět minut později už portugalský kanonýr míč do sítě konečně dostal. Jenže vyprodaný stadion slavit nemohl. Ronaldo dostal balon do Hartovy branky předpisovou volejbalovou smečí oběma rukama.

Útočník Realu byl navíc v jasném ofsajdu, což také hned po svém kousku ve smíchu naznačoval. I proto nedostal žlutou kartu, za což sudího gestem pochválil.

VIDEO | Ronaldo předvedl volejbalovou smeč

Ve zbytku zápasu se už Ronaldo do šancí nedostal. Jednou ho naštval Gareth Bale, který místo přihrávky zvolil pokus o individuální akci. Jinak ale navrátilec poctivě makal, v závěru to byl často on, kdo dělal soupeři největší problémy agresivním napadáním.

A nakonec mohl slavit. Už v prvním poločase totiž dostal míč do sítě s přispěním bránícího Fernanda Bale a Real vedení 1:0 udržel. To mu stačilo na postup do finále Ligy mistrů, kde se utká s Atlétikem. Cristiano Ronaldo by neměl chybět.

Cristiano Ronaldo v přátelském objetí s Hartem
Cristiano Ronaldo v přátelském objetí s Hartem

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud