14. září 2016 • 23:45

Divoký závěr Realu: Ronaldo trefil jen tyč, pak svůj gól neslavil

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byli tak blízko a přitom tak daleko… Před začátkem duelu Ligy mistrů mezi Real Madrid a Sportingem Lisabon o favoritovi zápasu asi nikdo nepochyboval. Jenže portugalský celek obhájci titulu na jeho stadionu pořádně pocuchal nervy. Až do 89. minuty živil naději na senzační výhru 1:0. Poté se na Santiago Bernabéu děly velké věci. Nejprve zasáhl cíl z přímého kopu Cristiano Ronaldo a v páté minutě nastavení rozhodl o výhře „bílého baletu“ Álvaro Morata.



Strach z aktuálního šampiona Champions League? Kdepak. S tím byste u fotbalistů Sportingu Lisabon nepochodili. Svěřenci Jorgeho Jesuse nastoupili na půdě španělského giganta s odvážnou taktikou. Žádný „zanďour“, jak jsou domácí fanoušci u ostatních soupeřů zvyklí. Padesátitisícová návštěva viděla fotbal nahoru dolů.

Jenže opory Realu zrovna svými kouzly nebavily. Hvězdné trio BBC jako kdyby teprve ladilo formu. Toho soupeř dokonale využil. Těsně po přestávce překonal brankáře Casillu Bruno Cesar.

VIDEO: Gól Sportingu na 1:0

Tlak „bílého baletu“ ve druhém poločas začínal stoupat, ale vyrovnávací branka stále nikde. A když v 83. minutě trefil ze vzdálenosti dvou metrů Ronaldo tyč, zdálo se, že si Sporting opravdu odveze překvapivě všechny tři body.

Jenže Real na začátku sezony ukázal, že je tým velkých závěrů. Stejně jako zachránil triumf v evropském Superpoháru UEFA proti Seville (3:2 v prodl), přišel jeho vrchol proti Sportingu v posledních šesti minutách utkání.

V 89. minutě se k přímému kopu blízko branky postavil Cristiano Ronlado a střelou kolem zdi vyrovnal. Ne zcela zaplněný stadion bouřil. Portugalský kanonýr se však omlouval. Právě ve Sportingu totiž v letech 1997 až 2003 nastartoval svoji hvězdnou kariéru, než přestoupil do Manchesteru United.

VIDEO: Ronaldův parádní gól

Italský sudí Paolo Tagliavento nastavil druhý poločas o čtyři minuty. A remíza byla pro Real najednou málo.  Naděje na dokonání obratu stále žila. Ke vší smůle Sportingu ji domácí opravdu využili.

V páté minutě nastavení si na Jamesův centr za obranu naběhl střídající útočník Álvaro Morata a zavěsil. Stadion byl rázem v extázi. Zatímco domácí hráči explodovali radostí, hosté byli na kolenou. Těsně před koncem přišli o senzační skalp úřadujícího šampiona Champions League.

VIDEO: Vítězný gól Moraty

Real i díky Ronaldově brance otočil zápas proti Sportingu v samotném závěru
Real i díky Ronaldově brance otočil zápas proti Sportingu v samotném závěru

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud