20. října 2016 • 10:12

Legendy se opřely do „hloupých“ City! Bravo není Neuer, Guardiola se netrefil

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dalo by se říct, že ho zničil stroj, který sám vytvořil. Trenér Pep Guardiola se podruhé ve svém životě ocitl v roli toho, kdo na půdě Barcelony schytává debakl. Roky stál na druhé straně, ale teď musí po koncertu Messsiho a spol. poslouchat kritiku. Do kouče Manchesteru City se pustili experti i fanoušci. Hlavní témata diskuze nejsou překvapivá - Sergio Agüero a Claudio Bravo.



Guardiola pořádně překvapil už před zápasem, když nechal na lavičce elitního střelce Sergia Agüera. „Chtěl jsem mít na hřišti o záložníka víc. Agüero to vzal dobře,“ vysvětloval po utkání španělský kouč.

Jenže tenhle tah nevyšel. „Citizens“ sice byli aktivní směrem dopředu, ale právě zabiják jako Agüero jim na hrotu výrazně chyběl. Argentinec se nakonec na hřiště dostal až v 79. minutě, kdy už jeho tým prohrával 0:3.

Nejen za vynechání útočníka Agüera si ale vzali experti Guardiolův tým na paškál. „Manchester City hrál hodně odvážně, ale také hodně hloupě,“ tvrdil například legendární Roy Keane.

„Každý chce hrát pěkný fotbal, ale musíte rozlišit, kde to jde a kde ne. Citizens doplatili na velké chyby,“ pokračoval Keane. Tu největší si na svůj vrub připsal brankář Claudio Bravo.

Nevěřím mu

Právě Bravo se stal po debaklu „Citizens“ hlavním terčem kritiky. Chvíli po začátku druhého poločasu totiž pokazil rozehrávku a když ho domácí Luis Suárez chtěl přehodit, chytil míč rukou mimo pokutové území. Červená karta.

„Do vyloučení jsme byli ve hře, pak už bylo po všem,“ přiznal Guardiola. „Bravo udělal všechno špatně. Nikdy dřív jsem toho neslyšel tolik o brankáři, který přestupuje. Co všechno umí nohama...“ kritizoval Keane.

Podobně to viděl další britský expert Richard Dunne. „Citizens začali druhou půli dobře, ale Bravo to všechno zkazil. Není to Neuer nebo Ter Stegen. Když má míč na noze, nevěřím mu,“ tvrdil.

Trenér Guardiola ale žádné změny v brance, odkud v létě vypakoval dlouholetou jedničku Joea Harta, nechystá. „Vše bude při starém,“ řekl po zápase.

Španělský kouč zároveň odmítl, že by šlo o jeho nejhorší prohru v kariéře. „Nejhorší porážka mé kariéry byla s Bayernem doma proti Realu Madrid (0:4 v semifinále LM 2013/14). Tam bylo všechno špatně a chyby jsem udělal už v základní sestavě,“ řekl.

„Teď jsme si vytvořili dost šancí, ale nedali góly. Barcelona je tak kvalitní mužstvo, že vás umí potrestat,“ přidal pětačtyřicetiletý trenér.

Zklamaný Pep Guardiola, trenér City
Zklamaný Pep Guardiola, trenér City

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud