25. července 2017 • 21:18

FCSB - Plzeň 2:2. Naděje pro odvetu, domácí dvakrát srovnali

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

První duel 3. předkola Ligy mistrů dopadl pro fotbalisty Viktorii Plzeň velmi slušně. Západočeši na hřišti rumunské FCSB remizovali 2:2, což představuje nadějný výsledek pro domácí odvetu. Viktoria dvakrát vedla, ale vítězný výsledek nedokázala udržet. Plzeňské branky vstřelili Michael Krmenčík a Jan Kopic. Odveta se hraje příští středu ve Štruncových sadech.



Při obnovené soutěžní premiéře trenéra Pavla Vrby po dvaceti minutách hry otevřel skóre Michael Krmenčík, ještě do poločasu vyrovnal Constantin Budescu. V 53. minutě vrátil hostům vedení Jan Kopic, ale krátce poté Filipe Teixeira zařídil bývalé Steaue Bukurešť remízu.

Vrba musel do úvodního soutěžního duelu nové sezony nasadit hodně improvizovanou obranu. Zraněného kapitána Hubníka a disciplinárně potrestaného Hejdu na pozici stoperů zastoupili Hájek a obvyklý pravý bek Řezník. Jeho místo zaujal Limberský a nalevo dostala šanci letní posila Havel. Soutěžní debut si odbyl také chorvatský záložník Živulič.

Domácí se přes masivní podporu fanoušků v úvodu moc nedostávali do hry a vzadu nechávali okénka. Kolář ještě vystřelil slabě doprostřed branky, ale ve 23. minutě už se Plzeň prosadila. Kopic hlavou přistrčil míč důraznému Krmenčíkovi, ten se v šestnáctce obtočil okolo obránce a propálil brankáře Nitu.

Radost hráčů Viktorie po druhé brance
Radost hráčů Viktorie po druhé brance

Západočeši až v závěru poločasu pustili FCSB do většího tlaku. Při dvou standardních situacích dobře zasáhl gólman Bolek, kterému však ve 37. minutě nedal šanci Budescu precizně zatočeným přímým kopem. Bolek ještě před pauzou vytěsnil střílený centr Teixeiry a Alibec vypálil těsně vedle.

I do druhé půle vstoupila lépe Viktoria. V 53. minutě Kolářovu křížnou střelu vyrazil domácí brankář jen před sebe a volný Kopic z dorážky nezaváhal.

Rumunský tým ale už za osm minut odpověděl. Momčilovič si pohrál se dvěma obránci, nacentroval do šestnáctky a Teixeira umístěnou hlavičkou překonal Bolka.

V úplném závěru FCSB sahal po vítězství, ale střídající Gnohéré ve třech velkých šancích neuspěl. Plzeň sice nevyhrála ani pátý pohárový zápas s rumunským soupeřem, ale odvezla si nadějný výsledek do domácí odvety.

Góly

Domácí: 37. Budescu, 61. Teixeira

Hosté: 23. Krmenčík, 53. Kopic

Sestavy

Domácí: Niță – Enache, Larie, Balasa, Momčilović – Pintilii (C), Morais – Teixeira, Budescu (66. Achim), Tănase (46. Amorim) – Alibec (C) (57. Gnohéré). Trenér: Viorel Tanase.

Hosté: Bolek – Limberský, Řezník, Hájek, Havel – Živulić, Hrošovský – Petržela (69. Zeman), Kolář (C) (84. Řezníček), Kopic – Krmenčík (67. Bakoš (C)). Trenér: Pavel Vrba.

Karty

Domácí: Pintilii, Alibec, Gnohéré

Hosté: Petržela, Hájek, Krmenčík, Havel, Kopic

Rozhodčí

Alijar Aghajev – Zejnal Zejnalov, Rza Mammadov (všichni AZE)

Stadion

Arena Naţională, Bukurešť

Horváth: Přestupy Plzně nejsou retro. Množství posil ve Spartě bych se bál
Video se připravuje ...

V Plzni si před sezonou věří: Chceme titul, nejsme ten třetí vzadu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud