25. července 2017 • 20:51

Slavia – Borisov 1:0. Rozhodl Škoda, přesilovka nepřinesla větší náskok

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mají větší naději na postup, ale náskok mohl být vyšší. Fotbalisté Slavie porazili v úvodním zápase 3. Předkola Ligy mistrů BATE Borisov 1:0. Jediný gól vstřelil Milan Škoda z penalty ve 20. minutě, před níž byl vyloučený hostující Jevgenij Jablonskij. V dlouhé přesilovce domácí v zaplněném Edenu další gól nepřidali. Odveta je na programu příští středu.



Góly

Domácí: 20. Škoda

Hosté:

Sestavy

Domácí: Laštůvka – Frydrych, Jugas, Deli, Bořil – Ngadeu – van Buren, Rotaň (66. Mešanovič), Hušbauer, Danny (75. Mingazov) – Škoda (C)

Hosté: Sčerbickij – Baga, Gajdučik, Jablonskij, M. Voloďko – Kendyš, Dragun (90+3 Berezkin) – Stasevič (C) (78. Tuominen), A. Voloďko, Ivanič (24. Buljat) – Signěvič

Karty

Domácí: Jugas, Frydrych

Hosté: Jablonskij (č), Signěvič, Sčerbickij, Buljat, Kendyš

Rozhodčí

Dankert – Pickel, Gittelmann (všichni GER)

Stadion

Eden Aréna

Návštěva

18 147 diváků

Slavia se vrátila do kvalifikace Ligy mistrů po osmi letech a usiluje o svůj druhý postup do základní skupiny. Dosud jedinou účast v hlavní fázi si připsala v roce 2007. Pokud Pražané Borisov vyřadí, získají jistotu minimálně startu ve skupině Evropské ligy a prémii 146 milionů korun.

Slávistický trenér Jaroslav Šilhavý nasadil od začátku čtyři letní posily, brankáře Laštůvku, obránce Jugase a záložníky Dannyho s Rotaněm. Dva góly a asistence z generálky proti Nice vynesly místo v základní sestavě i útočníkovi Van Burenovi.

Zatímco Borisov už má za sebou 2. předkolo a na domácí scéně hrál v létě ligu a pohár, Pražané zápasem vstoupili do soutěžní sezony. Přesto soupeře od úvodu zatlačili a brzy se ujali vedení. V 19. minutě stáhl hostující Jablonskij ve vápně sám před brankářem Frydrycha, dostal červenou kartu a z následné penalty se nemýlil Škoda.

SESTŘIH | Podívejte se na celý sestřih zápasu

SESTŘIH: Slavia - BATE Borisov 1:0. Z penalty se trefil Škoda
Video se připravuje ...

I když hrál Borisov v oslabení, Slavia se ve zbytku první půle dostala už jen do jedné vyložené šance. Hušbauerovu střelu v 36. minutě usměrnil Ngadeu, ale hostující gólman předvedl skvělý reflex a míč vytáhl na roh.

Po přestávce domácí pokračovali v náporu. V 50. minutě napřáhl z úhlu Hušbauer a jeho rána se od břevna odrazila do tyče a následně zpět do pole. Dannyho ránu pak vyrazil hrudníkem hostující brankář a Van Buren zakončil v tísni mimo.

Slavii se herně nedařilo tak jako při výhře 4:1 v generálce s Nice, a tak hru zjednodušovala nákopy. Po jednom z nich se v 78. minutě dostal k hlavičce Ngadeu, ale zamířil vedle. V 81. minutě Škoda po dalším centru trefil hlavou tyč. V závěru už Slavii chyběl větší nápad ve finální fázi, přesto se dočkala teprve třetí výhry z posledních 32 pohárových zápasů.

Slavia - BATE Borisov: Škoda proměnil penaltu, Slavia šla do vedení 1:0
Video se připravuje ...

Slavia - Borisov: Škoda se vztekal, jeho hlavička dopadla na tyč
Video se připravuje ...

Slavia - BATE Borisov: Hušbauerova smůla! Pěknou střelou trefil břevno
Video se připravuje ...

Děkovačka fotbalistů Slavie po vítězství nad Borisovem.
Děkovačka fotbalistů Slavie po vítězství nad Borisovem.

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud