1. listopadu 2017 • 11:45

Trápení hvězdy Barcelony. Suárez se vytrácí, hraje v nejhorší formě

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dlouhé roky gólová mašina, před kterou se třesou všechny světové obrany. To ale o Luisovi Suárezovi v probíhající sezoně zatím říct nelze. Uruguayský střelec se v Barceloně zasekl, během 13 zápasů mířil přesně jen třikrát. Kam se poděla forma jednoho z nejlepších světových hroťáků?



Suárez prožil další frustrující noc z úterka na středu. Barcelona remizovala na hřišti řeckého Olympiakosu 0:0, katalánskému gigantu se stalo v základní skupině Ligy mistrů za posledních 48 zápasů teprve podruhé, že by tým nevstřelil gól.

30letý útočník vyšel také naprázdno. Jeho bilance na hráče světového kalibru vypadá tristně. Suárez odehrál 13 zápasů, trefil se pouze třikrát. Ve čtyřech duelech Lig mistrů byl zatím pokaždé nulový. Vše zachraňuje fotbalový mimozemšťan Lionel Messi , který v sezoně naopak skóroval už šestnáctkrát a na svých bedrech nese barcelonskou ofenzivu.

Suárez se v Řecku sedmkrát pokusil o střelu. Čtyřikrát pálil mimo bránu, třikrát ho zblokovala domácí obrana. Urugayský forvard dle čísel patřil k aktivním hráčům, dostával se do šancí. Jenže zazdil i ty vyložené možnosti, které dřív proměňoval se zavřenýma očima.

"Čím víc toho Suárez mine, tím lépe," prohlásil v nadsázce trenér Barcelony Ernesto Valverde. "Znamená to totiž, že si vypracuje šance. Mám rád tu verzi hráče, do které se dostává. Někdy góly závisí na centimetrech. Znovu zdůrazňuji - pro mě je nejpodstatnější, že se hráč dostává do šancí, to je dobré znamení. Úspěchy pak přijdou," zastal se ho 53letý kouč.

Povzbudivá slova trenéra ale nezakryjí fakt, že Suárez prožívá nejhorší start sezony od chvíle, kdy přišel do Barcelony.

Po svém přestupu z Liverpoolu v létě 2014 na svou premiéru v novém klubu čekal dva měsíce (trest za kousnutí do italského obránce Chielliniho během světového šampionátu v Brazílii), pak ale ve 43 zápasech nastřílel 25 branek a s klubem slavil treble. Následovala výjimečná sezona, kdy v 53 zápasech zvládl 59 gólů, minulý ročník končil s bilancí 51 zápasů/ 37 branek.

Důvody útočníkova trápení se dají najít. Suárez si na startu sezony poranil koleno, je možné, že návrat uspěchal a zdravotně stále není úplně v pořádku.

Výrazně ho zasáhl i Neymarův odchod. Možná víc, než by možná sám předpokládal. Valverde po zranění Dembélého, který přišel jako náhrada za Neymara, stále častějí sahá k rozestavení 4-4-2 s tím, že Lionel Messi operuje uprostřed hřiště. Tam to přitom mnohem víc vyhovuje právě uruguajskému bijci.

Klíčovým atributem pro každého fotbalistu je i fungující hlava. A v ní se to asi Suárezovi dost mele. Postrádá sebevědomí, s přibývajícími nezdary si v zakončení nevěří. Místo, aby sám střílel, často raději hledá Messiho, aby za něj akci dokončil.

SESTŘIH LA LIGY: Barcelona - Malaga 2:0. Sporný první gól i Iniestova paráda
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud