15. února 2018 • 05:00

Souboj hvězd? Ronaldo předčil Neymara. Rosický chválil Zidaneho

Autor: tko, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přestože Cristiano Ronaldo v úvodu prvního osmifinále Ligy mistrů Realu s PSG (3:1) spálil hned několik dobrých šancí, nakonec se stal hrdinou velkého středečního šlágru. Dvěma góly otočil vývoj utkání a zastínil největší hvězdu soupeře  Neymara. Zároveň už v této sezoně Ligy mistrů nastřílel 11 branek. Vývoj utkání zásadně ovlivnilo i střídání trenéra Zidana a následná změna rozestavení, které vedly k otupení tlaku soupeře i dvěma brankám a důležité výhře 3:1. Taktické kroky francouzského kouče ocenil ve studiu O2 Sport i exsparťanský záložník a nyní člen vedení klubu Tomáš Rosický.



Góly

Domácí: 45. Ronaldo, 83. Ronaldo, 86. Marcelo

Hosté: 33. Rabiot

Sestavy

Domácí: Navas – Nacho Fernández, Varane, Ramos (C), Marcelo – Modrić, Kroos, Casemiro (79. L. Vázquez) – Isco (79. Asensio), Benzema (68. Bale), Ronaldo.

Hosté: Aréola – Dani Alves, Marquinhos (C), Kimpembe, Berchiche – Verratti, Lo Celso (84. Draxler), Rabiot – Mbappé, Cavani (66. Meunier), Neymar.

Náhradníci

Domácí: Casilla, Bale, Hernández, Vázquez, Hakimi, Asensio, Kovačić

Hosté: Trapp, Silva, Di María, Meunier, Diarra, Draxler, Pastore

Karty

Domácí: Isco, Nacho Fernández

Hosté: Neymar, Lo Celso, Rabiot, Meunier

Rozhodčí

Rocchi – Di Liberatore, Tonolini (vš. ITA)

Stadion

Santiago Bernabéu, Madrid

V prvním poločase byl hodně vidět hostující Neymar . Připsal si mnoho úspěšných driblinků, byl často faulován, podílel se na úvodní brance, dostal žlutou kartu. Přesto se nakonec bude mluvit o Cristianu Ronaldovi .

Ten přitom neodstartoval vůbec dobře. Neproměnil přímý kop z ideální pozice těsně za velkým vápnem, následně v souboji jeden na jednoho trestuhodně trefil pouze brankáře Areolu do hlavy.

Před koncem prvního poločasu se ale na hlavní domácí hvězdu konečně usmálo štěstí. Sudí po faulu na Kroose nařídil penaltu. Ronaldo si vzal balon, zavřel oči, zhluboka vydechl. Potom napral míč k pravé tyči a postaral se o vyrovnání. V 83. minutě i s trochou štěstí nakonec vstřelil rozhodující gól, když stehnem usměrnil do sítě Asensiův pas.

Střídající záložník připravil i závěrečnou trefu pro Marcela. Vedle dvou zásahů CR 7 byly změny, které trenér Zidane provedl v sestavě "bílého baletu" ve druhé půli, jedním z klíčových prvků zápasu. "Zápas ovlivnilo střídání na obou stranách. Velice pozitivně ze strany Realu a velice negativně ze strany Paříže," komentoval tahy obou trenérů Tomáš Rosický ve studiu O2 Sport. 

SESTŘIH Ligy mistrů: Real Madrid - PSG 3:1. Obrat řídil dvěma góly Ronaldo
Video se připravuje ...

Domácí Real se za stavu 1:1 ve druhém poločase dostal pod velký tlak. Evidentně nestíhala přetížená záloha, kde začínal dominovat pařížský celek. Zidane, který byl v minulosti několikrát kritizovaný za to, že nedokáže do utkání včas zasáhnout a něco změnit, tentokrát zareagoval na jedničku.

V 68. minutě poslal za nevýrazného Benzemu na hřiště Garetha Balea, v 79. minutě přišla do hry dvojice Lucas, Asensio místo Isca a defenzivního záložníka Casemira. Tím Zidane upravil i rozestavení, Real místo tří útočníků pokračoval s dvojicí Bale, Ronaldo a zesílil střed pole, kde mužstvo předtím ztrácelo.

Naopak Unai Emery se rozhodl pro defenzivní variantu - už v 66. minutě stáhl hroťáka Cavaniho , na plac šel krajní obránce Thomas Meunier. "Ten proti Asensiovi hořel," všiml si Rosický. Právě z této strany přišly dva gólové centry, které ve druhém poločase nakonec rozhodly o výhře domácího souboru.  

Čerstvý Asensio během svého méně než čtvrthodinového pobytu na hřišti působil obraně PSG velké problémy a připsal si dvě asistence. V 83. minutě jeho tečovaný střílený centr dokázal brankář Areola vyrazit jen k nohám Cristiana Ronalda, který dostal Real do vedení. Tři minuty poté našel levonohý křídelník před brankou volného Marcela, který upravil skóre na konečných 3:1 pro Real.

"Hráči PSG ke konci šlapali vodu. Bylo vidět, že hrají neustále tři zápasy v týdnu, zatímco Real poté, co vypadl z poháru, měl na zápas týden na přípravu," poznamenal Rosického kolega ve studiu, bývalý reprezentační trenér Ivan Hašek. "Teď je to tak šedesát ku čtyřiceti pro Real, ale ještě není rozhodnuto. Jsme v poločase, Real má náskok, ale ještě bude horko," odhadoval.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud