15. února 2018 • 11:27

Ronaldův magický trik? Při penaltě mu nadskočil míč ještě před dotykem

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl to moment, který nastartoval v prvním osmifinále Ligy mistrů velkolepý obrat Realu Madrid při vítězství proti Paris St. Germain (3:1). Proměněná penalta Cristiana Ronalda ale vyvolala také dohady. Jak ukázaly opakované záběry, míč ještě před dotykem hlavní hvězdy domácích jemně naskočil. Šlo o nový Ronaldův trik? Toť otázka, nicméně podle pravidel by se pokutový kop měl za takové situace opakovat.



Byl to Ronaldův 100. gól v Lize mistrů za Real Madrid. Na vyrovnávací trefu na konci prvního poločasu se bude vzpomínat i z jiného důvodu. Míč při něm jemně nadskočil, portugalský fotbalový kouzelník ho s přehledem uklidil do sítě za záda brankáře Alphonse Areoly.

Experti v televizních studiích se pustili do rozboru celé situace. Jak se ukázalo, Ronaldo míč nezasáhl stojnou nohou, přesto prudké přišlápnutí v samotné blízkosti nejspíš vyvolalo efekt a balon se mírně pohnul do vzduchu.

Náhoda, nebo záměr? „Něco takového zkoušel v tréninku,“ prohlásil Ronaldův bývalý spoluhráč z Manchesteru United Rio Ferdinand. „Neříkám, že to tak opravdu zamýšlel, ale takhle to prostě dělal. Vypadá to bláznivě, ale tak to bylo,“ řekl Ferdinand.

Rozhodčí jen těžko mohli zaznamenat, co se stalo. Jinak by totiž podle pravidel museli nařídit opakování pokutového kopu, protože míč nebyl v okamžiku doteku s Ronaldovou kopačkou v klidu. „Sudí za tohle ale nemůžete vinit,“ řekl pro Daily Mail anglický sudí Graham Poll.

Bývalý trenér Swansea Paul Clement ve studiu britské televize BT Sport ocenil Ronaldovy schopnosti. „Excelentní penalta. Jen skutečně dobrý hráč něco takového zvládne. Nadzvednou si ho a trefit z malého voleje. Velmi těžké něco takového chytit,“ chválil superhvězdu, která byla zatím spíš pod palbou kritiky kvůli slabým výkonům v La Lize.

VIDEO | Nejprůkaznější záběr na pohyb míče při Ronaldově penaltě najdete v čase 2:35

SESTŘIH Ligy mistrů: Real Madrid - PSG 3:1. Obrat řídil dvěma góly Ronaldo
Video se připravuje ...

Ne, Ronaldo se před penaltou míče nedotkl. Ten naskočil nejspíš následkem dupnutí jeho stojné nohy poblíž.
Ne, Ronaldo se před penaltou míče nedotkl. Ten naskočil nejspíš následkem dupnutí jeho stojné nohy poblíž.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud