22. února 2018 • 11:44

Mourinho po remíze objal reportéra: Díky, že se mě neptáte na Pogbu

Autor: jon, pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Začal překvapivě na lavičce, nicméně už po sedmnácti minutách musel na plac. Paul Pogba dostal ve středečním osmifinále Ligy mistrů na hřišti Sevilly jedinečnou možnost ukázat, proč jako nejdražší nákup v historii klubu patří do základu Manchesteru United. Jenže on ani Alexis Sánchez, zimní posila z Arsenalu, gól nedali. Anglický favorit si i tak veze do odvety slibný výsledek 0:0. Po něm zazněla z úst Josého Mourinha překvapivá kritika na členy vlastního lekářského týmu a trenér hostů netradičně reagoval i při televizním rozhovoru.



Sestavy

Domácí: S. Rico – Navas, Mercado, Lenglet, Escudero (C) – Banega (89. Pizarro), N'Zonzi – Sarabia, F. Vázquez, Correa – Muriel (85. Sandro Ramírez).

Hosté: de Gea – A. Valencia (C), Lindelöf, Smalling, Young – A. Herrera (17. P. Pogba), N. Matić, McTominay – Mata (80. Martial), R. Lukaku, Alexis Sánchez (75. Rashford).

Náhradníci

Domácí: Soria, Carriço, Ben Yedder, Pizarro, Nolito, Roque, Ramírez

Hosté: Romero, Bailly, Darmian, Pogba, Lingard, Martial, Rashford

Karty

Domácí: N'Zonzi

Hosté: Alexis Sánchez

Rozhodčí

Turpin – Danos, Gringore

Stadion

Estadio Ramón Sánchez Pizjuán

Paul Pogba na lavičce. Jsou v tom spory s Mourinhem ! Právě o extravagantním záložníkovi Manchesteru United se mluvilo před výkopem nejvíc. Portugalský kouč totiž pro důležitou bitvu v Lize mistrů proti Seville překvapivě od začátku nasadil mladíka Scotta McTominaye. Pogba zůstal jen zachumlaný v bundě na lavičce, v Lize mistrů začínal jako náhradník naposledy v dubnu 2013 ještě jako dvacetiletý hráč Juventusu proti Bayernu Mnichov.

Důvod? Francouzský středopolař prý neplní taktické pokyny, nemůže hrát vedle Alexise Sáncheze, nově příchozího ofenzivního motoru z Arsenalu. „Že spolu nemáme dobrý vztah, je jedna velká lež. Paul prostě nehrál posledních pár zápasů dobře, to je fakt. Konec příběhu,“ utnul Mourinho možné spekulace. Jenže tím, že uprostřed pole místo Pogby vsadil na jednadvacetiletého odchovance klubu, jen rozvířil debaty o jejich aktuálním vztahu.

Paradoxně uplynulo pouze sedmnáct minut a francouzský reprezentant vyběhl na plac. Ander Herrera se při pokusu o patičku ve vápně soupeře náhle chytl za zadní stehenní sval. Okamžitě sundal kopačku a signalizoval, že dál to nepůjde. „Měl malé zranění, byl mimo pro pár minulých zápasů, ale naši lékaři prohlásili, že je fit, aby mohl hrát. Tak teď máme důkaz, že není na 100 % zdravý,“ vyslovil Mourinho uštěpačnou poznámku.

Místo Herrery na trávník vyběhl Pogba a dostal možnost ukázat, proč se o něm před zápasem nejvíc mluvilo.

SESTŘIH Ligy mistrů: Sevilla - Manchester United 0:0
Video se připravuje ...

Muž s šestkou na zádech hru United rozhýbal, chodil pro míče, snažil se tvořit. Postupem času se jeho výkon zlepšoval, po přestávce rozjel několik nebezpečných výpadů hostujícího souboru. Žádná velká kouzla, která by vedla k brance, ale nepředvedl.

Právě jeho současné postavení v týmu se po konci remízového zápasu nejvíc rozebíralo. Mourinho námitky odrážel. Když pak dostal v televizi otázku, aby zhodnotil výkon McTominaye, který Pogbu v základní sestavě nahradil, objal reportéra. „Můžu vás obejmout. Zrovna jsem byl na tiskové konferenci a ptali se mě jen Pogbu. Přitom otázky by měly být o tomhle klukovi,“ vysvětlil.

Samotný zápas se především v prvním poločase vedl v duchu velké taktické bitvy, tolik typické pro pohárová klání. Kdo se namlsal gólovými hody z předchozích zápasů, tentokrát vypínal televizi poněkud zklamaný. Víc možností ke skórování měli domácí. Když ale bylo třeba, perfektně zasáhl gólman De Gea a udržel Mourinhův soubor ve hře. Lukakův gól z 83. minuty na druhé straně zase sudí neuznal pro ruku.

„Ta změna byla spíš k horšímu. Manchester nemá typickou desítku, Sánchez s Matou po Pogbově příchodu běhají všude, chybí tomu šířka hřiště. Lukaku je vepředu odřízlý, Pogbův přínos pro defenzivu je téměř nulový,“ kritizoval po prvním poločase ve studiu stanice O2 Sport fotbalový expert Petr Mikolanda.

V konečném součtu ale odletěl anglický favorit ze Španělska spokojenější – „rudí ďáblové“ udrželi čistý štít a před domácí odvetou (13. března) mají rozdané postupové karty o něco lépe.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud