21. února 2018 • 14:00

Překonali Mourinhův trik! Barcelona zvládla na Chelsea i mizerný trávník

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Remíza 1:1 z horké půdy obhájce anglického titulu se počítá. Fotbalisté Barcelony odlétali po úvodním osmifinále Ligy mistrů z Londýna spokojení. Chelsea ale španělské favority pořádně kousala, klidně mohla vyhrát. Hráči "blues" výborně plnili defenzivní taktiku a znepříjemňovali život Messimu a spol. Barcelonské hvězdy se navíc musely vypořádat i s nekvalitním trávníkem na Stamford Bridge, na který si stěžovaly už den před utkáním.



V úterý večer se střetly dva styly. Chelsea jako za mourinhovských časů zaparkovala autobus před vlastním vápnem a spoléhala na rychlé brejky. Barcelona sice držela balon, ale proti početnému bránícímu bloku neměla šanci. Hráči tak spíš volili neúčinné přihrávky dozadu.

"Chtěli jsme kontrolovat balon a oni nás chtěli překvapit protiútoky. Ale bohužel jsme si nedokázali poradit s finální fází, kolem jejich vápna bylo hřiště strašně přehuštěné," hodnotil utkání trenér Barcelony Ernesto Valverde.

Tomu odpovídají některé klíčové statistiky - Barcelona měla 894 přihrávek s 92 procentní úspěšností, míč držela pod kontrolou 68 procent času. Naopak hráči Chelsea rozdali 329 přihrávek se 79 procentní úspěšností, balon měli 32 procent hrací doby. 

Barcelonský styl krátkých přihrávek brzdil i terén. Katalánský soubor si už po pondělním tréninku stěžoval, že trávník na Stamford Bridge je příliš vysoký a suchý. V zápase byly vidět momenty, kdy se míč po trávě klouzal pomaleji a brzdil rychlé kombinace Messiho party.

Radost barcelonských hvězd Lionela Messiho a Andrése Iniesty po brance do sítě Chelsea
Radost barcelonských hvězd Lionela Messiho a Andrése Iniesty po brance do sítě Chelsea

Španělský deník Sport připomněl, že podobný trik proti Barceloně používal i José Mourinho v době, kdy trénoval Real Madrid. Po utkání na Chelsea prý navíc správci hřiště začali okamžitě trávník sekat, což by nahrávalo stížnostem Barcelony.

Kombinace španělského lídra na výborně nachystanou domácí defenzivu dlouho nestačila. Naopak, nebezpečnější byly kontry Chelsea. Willian trefil dvakrát tyč, brazilský reprezentant se šikovnou střelou nakonec prosadil v 62. minutě.

V té chvíli Contemu dokonale vycházel plán, se kterým do utkání šel. Jenže čtvrt hodiny před koncem chyboval domácí kapitán Azpilicueta, Iniesta naservíroval míč Messimu a bylo vyrovnáno na konečných 1:1.

"Byli jsme velmi blízko k tomu, abychom odehráli dokonalý zápas. Udělali jsme jednu chybu, ale dobře víme, že proti tak kvalitním hráčům jako Messi, Suárez nebo Iniesta prostě za chybu zaplatíte. Je to škoda a jsme z výsledku zklamaní," mrzelo domácího trenéra Antonia Conteho.

Barcelona opět potvrdila, že se jí na Chelsea dlouhodobě nedaří. Neporazila ji už dvanáct let a osm zápasů. "Jsem spokojený, protože tohle byl Stamford Bridge, ne Nou Camp. Hráli jsme na horké půdě proti vítězům Premier League. Takže remízu 1:1 bereme," prohlásil spokojený kouč Barcelony Valverde.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud