11. dubna 2018 • 04:40

Řím setnul Barcelonu: Schick aktivní, postupu pomohl jeho náhradník

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Výkon sezony, loupež po italsku! Hráči AS Řím vletěli do odvety čtvrtfinále Ligy mistrů s Barcelonou s velkou vervou, věděli, že musí vyhrát 3:0, a když Edin Džeko dotlačil míč do Ter Stegenovy branky už v 6. minutě, naděje na postupový výsledek byla velmi reálná. Bosenského snajpra pak doplnili Daniele de Rossi a Kostal Manolas a dotlačili „vlky“ k senzačnímu postupu. Aktivitou hýřil i český útočník Patrik Schick, který si užil premiéru v nejslavnější klubové soutěži.



Po boku zkušenějšího kanonýra Džeka se odchovanec Sparty neztratil. V první desetiminutovce o sobě ještě nedal tolik vědět, Bosňanově trefě ze 6. minuty jen přihlížel. Pak z něj ale stud opadl a šikovně se dral do šancí.

K dobru byly mladému hráči hlavně jeho proporce, po centrech několikrát ohrozil branku Barcelony ze vzduchu. Hned dvakrát Schick hlavičkovla úplně sám, ani jednou ale nemířil přesně.

Na Ter Stegena pak mohl vyzrát ještě po půl hodině hry, ani v tuhle chvíli se ovšem neprosadil. Kámenem úrazu bylo hlavně to, že prudký střílený centr musel zakončovat ve skluzu, střele tak nemohl dát správnou razanci.

Daniele De Rossi s Patrikem Schickem slaví gól do sítě Baracelony
Daniele De Rossi s Patrikem Schickem slaví gól do sítě Baracelony

Schicka za jeho aktivitu chválili i experti ve studiu O2 TV Sport. „Často mu bylo vytýkáno, že málo pracuje bez míče, ale dnes mě velmi překvapil. Dobře presuje, udělal v tom velký progres. Zasloužil by si gólovou odměnu,“ hodnotil Radoslav Kováč .

Patrika Schicka, který zatím v Serii A ani Lize mistrů v dresu Říma neskóroval, vyprovodil ze hřiště v 72. minutě bouřlivý aplaus. Místo něj rozhodli jiní hrdinové. Řím přiblížil na dostřel kapitán Daniele de Rossi z pokutového kopu poté, co Gerard Piqué stáhl k zemi Edina Džeka.

Rána do vazu Blaugranas přišla v samém závěru. Brankář Ter Stegen v 80. minutě ještě vytáhl skvělý zákrok proti hlavičce El Shaarawyho, na hlavičku Manolase byl ale o chvíli později krátký.

Řecký stoper prodloužil do sítě centr Cengize Ündera, shodou okolností hráče, který pár minut předtím nahradil právě Patrika Schicka. Zařídil tak jeden z nejdramatičtějších obratů v historii Ligy mistrů. Barcelona zařadila vyšší stupeň až po posledním inkasovaném gólu a to jí k výhodnému výsledku zdaleka nestačilo. Katalánský obr tak potřetí za sebou nepřekonal brány čtvrtfinále.

SESTŘIH Ligy mistrů: AS Řím - Barcelona 3:0. Domácí s aktivním Schickem předvedli skvělý obrat
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 6. Džeko, 58. De Rossi, 82. Manolas

Hosté:

Sestavy

Domácí: Alisson – Manolas, Fazio, Juan Jesus – Florenzi, Nainggolan (77. El Shaarawy), De Rossi (C), Strootman, Kolarov – Džeko, Schick (72. Ünder).

Hosté: ter Stegen – Semedo (84. O. Dembèlé), Piqué, Umtiti, Alba – Roberto, Rakitić, Busquets (85. Alcácer), Iniesta (C) (81. A. Gomes) – Messi, L. Suárez.

Náhradníci

Domácí: El Shaarawy, Gonalons, Pellegrini, Gerson, Peres, Skorupski, Ünder

Hosté: Cillessen, Paulinho, Dembèlé, Gomes, Alcácer, Vermaelen, Suárez

Karty

Domácí: Fazio, Juan Jesus

Hosté: Piqué, Messi, L. Suárez

Rozhodčí

Turpin – Danos, Gringore (všichni Francie)

Stadion

Stadio Olimpico (Řím)

Návštěva

56580 diváků

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud