11. dubna 2018 • 23:32

Vyloučení legendy, Buffon zuřil kvůli penaltě. Nechápu, divil se Ronaldo

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Takový konec si opravdu nezaslouží. Gianluigi Buffon neunesl divoký závěr odvety čtvrtfinále Ligy mistrů na půdě Realu Madrid. Hosté vedli 3:0 a směřovali k prodloužení, jenže anglický sudí Michael Oliver v nastavení nařídil penaltu pro domácí. Rozzuřený gólman italského šampiona dostal za protesty červenou, následnou penaltu s klidem proměnil Cristiano Ronaldo a poslal Real do semifinále. Pro legendárního Buffona šlo možná o poslední zápas v Champions League, naopak portugalský hrdina mohl se svými spoluhráči slavit šťastný postup.



Góly

Domácí: 90+8. Ronaldo

Hosté: 2. Mandžukić, 37. Mandžukić, 61. Matuidi

Sestavy

Domácí: Navas – Carvajal, Varane, Vallejo, Marcelo (C) – Kroos, Casemiro (46. L. Vázquez), Modrić (75. Kovačić), Isco – Ronaldo, Bale (46. Asensio).

Hosté: Buffon (C) – De Sciglio (17. Lichtsteiner), Benatia, Chiellini, Sandro – S. Khedira, Pjanić, Matuidi – Costa, Higuaín (90+6. Szczęsny), Mandžukić.

Náhradníci

Domácí: Casilla, Benzema, Hernández, Vázquez, Llorente, Asensio, Kovačić

Hosté: Szczęsny, Cuadrado, Marchisio, Asamoah, Rugani, Lichtsteiner, Sturaro

Karty

Domácí: Carvajal, Marcelo, Ronaldo

Hosté: Pjanić, Mandžukić, Lichtsteiner, Sandro, Costa, Benatia, Buffon (č)

Rozhodčí

Oliver – Burt, Bennett (všichni Anglie)

Stadion

Estadio Santiago Bernabéu, Madrid

Návštěva

75 796 diváků

V Lize mistrů je všechno možné, to dokazují úterní a středeční odvety čtvrtfinále Ligy mistrů. Juventus v Madridu předvedl fantastický výkon. Dal potřebné tři góly, vyrovnal skóre z prvního zápasu doma a zápas táhl do prodloužení.

Ohromné drama rozsekla situace z 93. minuty. Ronaldo vyhrál ve vápně důležitý hlavičkový souboj a nasměroval míč před bránu. Benatia se nedostal před Lucase Vázqueze, zezadu ho postrčil.

Hlavní rozhodčí Michael Oliver po rychlé konzultaci nakonec ukázal na bílý puntík. V jedné z posledních akcí základní hrací doby měl ohromnou odvahu, že penaltu pro domácí pískl. Hráči Juventusu nechápali, jejich kapitán běsnil.

Buffon okamžitě vyběhl k anglickému arbitrovi a od plic mu vynadal. Ten na oplátku vytáhl červenou kartu a poslal 40letou legendu pod sprchy. Italský gólman byl vyloučený poprvé ve 117 zápasech, které v Lize mistrů odchytal.

SESTŘIH: Real Madrid - Juventus 1:3. Drama rozhodl v nastavení z penalty Ronaldo
Video se připravuje ...

Ke všemu šlo dost možná o jeho poslední zápas na evropské scéně, Buffon po sezoně možná ukončí bohatou kariéru. Následnou penaltu proti náhradníkovi Szczesnému proměnil Ronaldo a poslal domácí do semifinále. Následovala typická Portugalcova euforie a oslava do půl těla.

"Nechápu protesty hráčů Juventusu, neměli důvod. Šlo o jasný faul, jinak by dával Vázquez gól," pravil 33letý střelec bezprostředně po utkání. "Jde o čtvrtfinále Ligy mistrů, každý výsledek je možný. Juventus odehrál skvělý zápas, ale musí se hrát až do konce. My jsme Real a zvládli jsme to," dodal hrdina utkání.

Na straně Juventusu plápolá ohromné zklamání. Šéf klubu Andrea Agnelli volá po co nejrychlejším zavedení videa. Trenér Juventusu Massimiliano Allegri na tiskové konferenci po utkání prohlásil, že Buffon byl vyloučený pouze ta to, že sudímu řekl, že to nebyla penalta.  

Zato domácí i přes prohru 1:3 slaví postup a zůstávají ve hře o svůj třetí triumf v Lize mistrů za sebou, což se ještě nikomu nepodařilo. Real v semifinále doplňují AS Řím, Liverpool a Bayern Mnichov.

Gianluigi Buffon dostává červenou kartu
Gianluigi Buffon dostává červenou kartu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud