11. dubna 2018 • 22:40

SESTŘIHY: Real - Juventus 1:3. Ronaldo po dramatu trefil postup, slaví i Bayern

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ohromně dramatický zápas sledovali diváci v Madridu. V odvetě čtvrtfinále Ligy mistrů domácí Real prohrál 1:3 s Juventusem, ale díky výsledku 3:0 z Turína postupuje do semifinále. Z penalty rozhodl v samotném závěru nastaveného času Cristiano Ronaldo, Gianluigi Buffon byl za protesty vyloučený. Druhé čtvrtfinále zvládl Bayern Mnichov, který doma remizoval se Sevillou 0:0 a po výhře 2:1 ze Španělska si zajistil postup. Los semifinálové fáze, kam se již v úterý kvalifikovaly AS Řím a Liverpool, se uskuteční v pátek od 13 hodin v Nyonu.



Juventus v další repríze loňského finále začal výborně a už ve druhé minutě otevřel skóre. Khedira našel v pokutovém území Mandžukiče a chorvatský útočník hlavou potrestal zaváhání madridské obrany, ve které chyběl kvůli karetnímu trestu kapitán Ramos .

Domácí si brzy poté vypracovali slibné šance, ale Buffona nepřekonali Bale ani nejlepší střelec soutěže Ronaldo . Iscova branka zase neplatila kvůli těsnému ofsajdu.

Hráči "Staré dámy" se ve 37. minutě prosadili podruhé. Mandžukič si tentokrát naskočil na centr Lichtsteinera a opět skóroval hlavou. Real mohl těsně před pauzou uklidnit Varane, ale hlavičku poslal jen do břevna.

SESTŘIH: Real Madrid - Juventus 1:3. Drama rozhodl v nastavení z penalty Ronaldo
Video se připravuje ...

Trenér Zidane na nepříznivý stav zareagoval hned dvojitým poločasovým střídáním. Asensio nahradil Balea a Vázquez přišel místo Casemira. Real z úvodního náporu vytěžil jen střelu Ronalda, kterou chytil Buffon.

Na druhé straně Navas zneškodnil pokus Higuaína, ale v 61. minutě gólman Realu hrubě chyboval. Po centru neudržel míč a nabídl Matuidimu srovnat dvojzápas snadnou ranou do prázdné branky.

Na konci utkání si "Bílý balet" vypracoval drtivý tlak. Iscovu tečovanou střelu vytěsnil Buffon, nad jeho branku pak střílel Varane z otočky i Ronaldo hlavou.

V dramatickém nastavení Benatia v šestnáctce fauloval Vázqueze a rozhodčí Oliver nařídil pro Real penaltu, k tomu ještě vyloučil Buffona za protesty. Jeho náhradník Szczesny nedokázal Ronaldovu suverénní penaltu zastavit. Hvězdný Portugalec skóroval i v desátém zápase tohoto ročníku LM a s 15 zásahy vede tabulku střelců.

Bayern si postup pohlídal

Bayern, který v sobotu s předstihem oslavil německý titul, poprvé zahrozil ve čtvrté minutě, kdy James Rodríguez z přímého kopu těsně minul branku. Domácí v závěru prvního poločasu stupňovali tlak. Hummels o kousek přestřelil a gólman Soria vychytal Ribéryho .

Pět minut po změně stran kanonýr Bayernu Lewandowski zamířil do boční sítě, chvíli poté hostující Correa hlavičkoval do břevna. Sevilla už v závěru nedokázala bavorskému favoritovi zkomplikovat cestu za postupem, navíc byl ještě v nastavení vyloučen Correa.

Bayernu tak nakonec ani nemuselo příliš vadit, že v LM neprodloužil vítěznou sérii, která trvala sedm zápasů.

SESTŘIH: Bayern Mnichov - Sevilla 0:0. Německý mistr si pohlídal postup
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 90+8. Ronaldo

Hosté: 2. Mandžukić, 37. Mandžukić, 61. Matuidi

Sestavy

Domácí: Navas – Carvajal, Varane, Vallejo, Marcelo (C) – Kroos, Casemiro (46. L. Vázquez), Modrić (75. Kovačić), Isco – Ronaldo, Bale (46. Asensio).

Hosté: Buffon (C) – De Sciglio (17. Lichtsteiner), Benatia, Chiellini, Sandro – S. Khedira, Pjanić, Matuidi – Costa, Higuaín (90+6. Szczęsny), Mandžukić.

Náhradníci

Domácí: Casilla, Benzema, Hernández, Vázquez, Llorente, Asensio, Kovačić

Hosté: Szczęsny, Cuadrado, Marchisio, Asamoah, Rugani, Lichtsteiner, Sturaro

Karty

Domácí: Carvajal, Marcelo, Ronaldo

Hosté: Pjanić, Mandžukić, Lichtsteiner, Sandro, Costa, Benatia, Buffon (č)

Rozhodčí

Oliver – Burt, Bennett (všichni Anglie)

Stadion

Estadio Santiago Bernabéu, Madrid

Návštěva

75 796 diváků

Real Madrid - Juventus Turín 1:3 (0:2)
Branky: 90.+8 Ronaldo z pen. - 2. a 37. Mandžukič, 61. Matuidi. Rozhodčí: Oliver - Burt, Bennett (všichni Angl.). ŽK: Carvajal, Marcelo, Ronaldo - Pjanič, Mandžukič, Lichtsteiner, Alex Sandro, D. Costa, Benatia. ČK: 90.+3 Buffon (Juventus). První zápas: 3:0,
postoupil Real. Diváci: 75.796.

Sestavy:

Real: K. Navas - Carvajal, Varane, Vallejo, Marcelo - Kroos, Casemiro (46. L. Vázquez), Modrič (75. Kovačič), Isco - Ronaldo, Bale (46. Asensio). Trenér: Zidane.

Juventus: Buffon - De Sciglio (17. Lichtsteiner), Benatia, Chiellini, Alex Sandro - Khedira, Pjanič, Matuidi - D. Costa, Higuaín (90.+6 Szczesny), Mandžukič. Trenér: Allegri.

Sestavy

Domácí: Ulreich – Kimmich, J. Boateng, Hummels, Rafinha (86. Süle) – Javi Martínez, James Rodríguez – Robben, T. Müller (C), Ribéry (70. Th. Alcântara) – Lewandowski (77. Wagner).

Hosté: Soria – Navas, Mercado, Lenglet, Escudero (C) – Banega, N'Zonzi – Correa, F. Vázquez (81. Nolito), Sarabia (70. Sandro Ramírez) – Ben Yedder (65. Muriel).

Náhradníci

Domácí: Starke, Wagner, Süle, Alcântara, Bernat, Tolisso, Rudy

Hosté: Rico, Carriço, Pizarro, Muriel, Nolito, Ramírez, Arana

Karty

Domácí: Wagner

Hosté: Mercado, N'Zonzi, Banega, Correa (č)

Rozhodčí

Collum – McGeachie, Connor (vš. SCO)

Stadion

Allianz Arena, München

Návštěva

70000 diváků

Bayern Mnichov - Sevilla FC 0:0
Rozhodčí: Collum - McGeachie, Connor (všichni Skot.). ŽK: Wagner - Mercado, N'Zonzi, Banega. ČK: 90.+2 Correa (Sevilla). První zápas: 2:1, postoupil Bayern.
Diváci: 70.000.

Sestavy:

Bayern: Ulreich - Kimmich, Boateng, Hummels, Rafinha (86. Süle) - J. Martínez - Robben , Müller, James Rodríguez, Ribéry (70. Thiago) - Lewandowski. Trenér: Heynckes.

Sevilla:
Soria - J. Navas, Mercado, Lenglet, Escudero - Banega, N'Zonzi - Correa, F. Vázquez (81. Nolito), Sarabia (70. Sandro) - Ben Yedder (65. Muriel). Trenér: Montella.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud