19. července 2018 • 08:00

Rada opět asistoval a Trnava je ve 2. předkole LM. Postup slaví i Celtic

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Záložník Jakub Rada si připsal asistenci i v odvetě 1. předkola fotbalové Ligy mistrů a výrazně přispěl k postupu Trnavy přes bosenský Zrinjski Mostar. Dvojnásobný český reprezentant, který ve Spartaku hostuje z Mladé Boleslavi, nejprve v úvodním duelu přihrál na jediný gól zápasu Eriku Jirkovi a dnes zařídil i důležitý gól na hřišti soupeře.



V Bosně mohl ve 13. minutě otevřít skóre domácí záložník Ognjen Todorovič, jeho pokus ale skončil na břevnu. Vzápětí skóroval slovenský tým. Rada nacentroval z přímého kopu a ve vápně nedůsledně hlídaný Boris Godál hlavou přesně zakončil.

Do druhého poločasu vstoupili svěřenci trenéra Radoslava Látala pasivně a Mostar toho využil k vyrovnání. Todorovič se trefil ze střední vzdálenosti přesně k tyči. Obrat ale Trnava i přes tlak domácích v nastavení nepřipustila. V druhém předkole ji čeká mnohem těžší soupeř Legia Varšava, za kterou nastupuje obránce Adam Hloušek.

Favorizovaný Rosenborg Trondheim zachránil ve čtvrté minutě nastavení bývalý útočník Arsenalu nebo Wolfsburgu Nicklas Bendtner, když proměnil už druhou penaltu v zápase a rozhodl o výhře 3:1 nad Valurem Reykjavík. V prvním zápase totiž norský celek podlehl na Islandu 0:1.

Dál jde také Šeriff Tiraspol, se kterým se v minulé sezoně utkal ve skupině Evropské ligy Zlín. Po nepovedeném úvodním utkání doma porazil gruzínské Torpedo Kutaisi 3:0. Postoupila také Astana, s níž se v předchozím ročníku EL potkala pražská Slavia.

Nečekané zaváhání nepřipustil Celtic Glasgow, který porazil arménský Alaškert celkovým skóre 6:0. Mrzet jej může jen červená karta obránce Joza Šimunoviče. Posledním dnešním postupujícím je Karabach.

Odvetné zápasy 1. předkola fotbalové Ligy mistrů:

Karabach - Olimpija Lublaň 0:0, první zápas 1:0, postoupil Karabach

Šeriff Tiraspol (Mold.) - Torpedo Kutaisi (Gruz.) 3:0 (2:0), první zápas 1:2, postoupil Šeriff

Zrinjski Mostar (Bosna) - Trnava 1:1 (0:1), první zápas 0:1, postoupila Trnava

Rosenborg Trondheim - Valur Reykjavík 3:1 (0:0), první zápas 0:1, postoupil Rosenborg

Sutjeska Nikšič (Č. Hora) - Astana 0:2 (0:1), první zápas 0:1, postoupila Astana

Celtic Glasgow - Alaškert (Arm.) 3:0 (3:0), první zápas 3:0, postoupil Celtic.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud