1. srpna 2018 • 11:28

Postup Trnavy nazeleno! Hráče obarvil trávník, domácí tak kryli plíseň

Autor: ros, kva
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovensko se baví trnavským trávníkem. Hřiště na odvetu 2. předkola Ligy mistrů proti Legii Varšava nebylo v ideálním stavu, pravou stranu sužovala plíseň. Trávníkář však problém vyřešil po svém. Aby pažit vypadal dobře pro velký zápas, ve kterém slovenský šampion potvrdil přes prohru 0:1 postup, nabarvil ho nazeleno. Nestihl si ale uvědomit, že by nátěr mohl zůstat hráčům na dresech i tělech.



Obě jedenáctky musely být od prvního hvizdu řádně překvapené. Po kontaktu s trávníkem se totiž na jejich dresech i tělech objevovaly zelené skvrny. V horší pozici byli hráči Legie, kteří se na zápas vybavili bílými trikoty.

„Náš trávníkář dal na hřiště nějakou barvu nebo něco takového, protože pravá strana hřiště chytila plíseň. Nevím přesně, o co šlo, ale byl tam nějaký problém, tak to nabarvil a teď jsme všichni zelení. Doufám, že to půjde dolu," smál se brankář domácích Martin Chudý.

„Asi to tam bylo proto, aby tu plíseň překryl a aby hrací plocha nějak vypadala. Splňovala normy. Byl jsem z toho taky trochu překvapený," dovysvětlil jeden z hráčů týmu, který vede český kouč Radoslav Látal.

Známky postřiku si s sebou do kabiny odnesl po zápase i záložník Erik Grendel. „Pan trávníkář se před zápasem asi trochu zabavil a my na to doplatili," usmíval se.

Ze začátku přitom obě mužstva nechápala, co se to vlastně děje. „My hráči nevíme, co to mělo znamenat. Přišli jsme po rozcvičce a všichni jsme byli zelení. Koukali jsme po sobě a pak jsme pochopili, že to bylo z trávy," vracel se k prvotnímu styku se zelenou barvou český středopolař Jakub Rada.

„Zřejmě to mělo vypadat líp v televizi a v Evropě se líp prodat," pokračovala posila z Mladé Boleslavi. „Bílí andělé," jak jsou trnavští hráči nazýváni, by se tak mohli brzo nechat přejmenovat na vodníky. „Nabízí se," dodal pobaveně Rada.

Trnavský trávník se přitom loni kompletně vyměnil. Nejprve ho v březnu přivezlo 22 kamionů z Nizozemska a poté do něj vedení v listopadu nechalo zaplést speciální vlákna, která mají za úkol zpevnit hrací plochu.

Erika Jirku v zápase Trnavy s Legií obarvil nátěr na trnavském trávníku
Erika Jirku v zápase Trnavy s Legií obarvil nátěr na trnavském trávníku

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud