Jan Podroužek
14. srpna 2018 • 04:55

Slavia chce obrátit scénář: Trpišovský v odvetě zřejmě vsadí na Tecla

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z KYJEVA | V poslední půl hodině se zápas diametrálně proměnil. Do té doby klidné Dynamo utkání hlídalo, vypadalo, že Slavii ke své bráně nepustí. Jenže sotva co uvolnil Milan Škoda místo Stanislavu Teclovi, začali být červenobílí pro ukrajinského obra velmi nepříjemní. Je možné, že scénář se proto v úterní odvetě třetího předkola Ligy mistrů v Kyjevě otočí. Říká se, že začne Tecl, a pak do toho možná vletí Škoda.



Jsou v nevýhodě, je jim jasné, že jestli chtějí proskočit do play off Ligy mistrů, musí se aspoň jednou trefit. Slávisté se ale podle všeho bezhlavě za rychlou trefou nepoženou. Nechtějí se Dynamu otevřít.

Spíš se očekávají šachy, tedy aspoň v prvním poločase určitě. Dynamo umí bránit, a když Slavia nebude zjančená, rozhodovat bude asi až druhá půle.

„Bude to zase o detailech jako první utkání. Na obou týmech je vidět, že jsou hodně vyspělé. My je doma pustili všehovšudy do dvou šancí, jednu proměnili, určitě si proto nemůžeme dovolit je do něčeho moc pouštět. Uděláme všechno proto, abychom eliminovali jejich zbraně,“ dává před odvetou trochu nahlédnout do svých plánů Jindřich Trpišovský.

Trpišovský před odvetou: Kyjev moc slabin nemá. Máme ale šanci to zvládnout
Video se připravuje ...

Těmi má na mysli hlavně křídelní hráče Benjamina Verbiče a Viktora Cygankova. Obrovský vliv na hru Dynama má ale i zkušený střední záložník Sergej Sydorčuk, právě po jehož pasu v době, kdy slávisté kvůli dvěma míčům na hrací ploše vypustili bránění, Verbič skóroval.

Remíza 1:1, kterou nakonec z penalty vystřelil Josef Hušbauer , dává velkou výhodu domácím. O to víc, když se o nich ví, a v Edenu to potvrdili, že umí bránit. Stále platí, i kvůli odloženému víkendovému ligovému utkání, že jediní „sešívaní“ dokázali obranu ukrajinského výběru prolomit.

Vliv na to, že se Slavia v prvním utkání těžko dostávala k zakončení, měl i trochu neočekávaný vývoj. Trpišovský předpokládal, že jeho tým bude víc na míči, že se Milan Škoda bude díky spoustě centrů dostávat do zakončení, Dynamo ale rychle zjistilo, že si balon může na kopačkách nechávat delší dobu.

Možná i kvůli tomuto poznatku se útočníci červenobílých pro odvetu vymění.

Trenér fotbalové Slavie Jindřich Trpišovský během předkola Ligy mistrů s Dynamem Kyjev
Trenér fotbalové Slavie Jindřich Trpišovský během předkola Ligy mistrů s Dynamem Kyjev

„Vždycky je strašně užitečný studijní materiál přímo ze vzájemného zápasu. Teprve ta konfrontace na hřišti ukáže spoustu věcí, i třeba ten způsob hry Dynama. Naše utkání bylo hlavním motivem taktické přípravy a videotréninků, hodně jsme z toho čerpali,“ připustil Trpišovský, že se zkusí poučit z minulého týdne.

„Co se týče Milana a Standy, oba měli zásluhu na tom zápase. Milan nám to rozběhl, ale později na nás víc a víc doléhal respekt ze soupeře a nebyli jsme tak silní na míči. Po Standově příchodu přišel náš tlak, paradoxně do toho bychom právě Milana potřebovali, on je na tomto stylu hry závislý. Myslím, že na hřiště se v odvetě dostanou zase oba,“ poodkryl Trpišovský.

Jenže tak jisté už to není u Jana Sýkory , který společně se Simonem Delim vynechával v minulém týdnu kvůli lehčím zraněním tréninky. Deli by se ale podle některých informací měl v sestavě objevit a vrátit se tak na své místo vedle Michaela Ngadeua, které naposledy v Mladé Boleslavi zastal Lukáš Pokorný.

Tak vzhůru na šachy. Uvnitř obrovského Olympijskyho komplexu, moderní stavby, kterou ovšem obíhá minulost, polámané a pozavírané ploty, kterými neprojdete.

Jako by ukazovaly, že právě ty musí slávisté rozkopnout, jestli chtějí dál.

Olayinka má trhlinu ve svalu
Slávisté odcestovali k odvetě 3. předkola Ligy mistrů do Kyjeva bez Petera Olayinky. Nejdražší hráč v historii klubu utrpěl v pátečním ligovém utkání v Mladé Boleslavi svalové zranění a Pražanům může chybět až několik týdnů. „Peter si během prvního poločasu přivodil svalový problém a chtěl se ukázat, takže s tím hrál delší časový úsek. V podstatě až po vyšetření, která probíhala přes víkend, se ukázalo, že je tam trhlina ve svalu,“ řekl před zápasem v Kyjevě kouč Jindřich Trpišovský. „Není to v hlavním svalovém řetězci, je to v postranním. Bude chybět delší dobu. Mělo by to být v řádu týdnů, ale u svalových zranění těžko odhadnout,“ dodal kouč.

Brankář Slavie Kolář: Gól Dynama pořád mrzí. Šance jsou stále 50:50
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud