21. srpna 2019 • 17:30

O2 TV k problémům s přenosem Slavie: co způsobilo výpadek při LM?

Autor: šq
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Těšili se na Slavii v boji o Ligu mistrů, ale spolehnout se mohli leda tak na online přenos. Fanoušci se souboje českého šampiona v Kluži na některých platformách společnosti O2 TV nedočkali. Na vině byly servery přetížené v důsledku obřího zájmu diváků.



Televizní stanice svou chybu neskrývá. „Žádné výmluvy! Všem, kteří mají problémy se sledováním přenosu Slavie, se velmi omlouváme,“ napsal už v průběhu zápasu Marek Kindernay, výkonný ředitel O2 TV Sport. Ta vlastní exkluzivní práva na tuto soutěž. „Některé naše TV aplikace byly v důsledku obrovského zájmu diváků přetíženy,“ vysvětlil.

„Přesnou příčinu prověřujeme s našimi dodavateli,“ sdělila Kateřina Mikšovská z tiskového oddělení operátora O2.

Za výpadkem stála především skutečnost, že společnost spojila utkání s reklamními aktivitami a nabízela ho téměř zadarmo. Konkrétně dává k dispozici nezávazné vyzkoušení balíčku O2 TV HBO a Sport Pack, který obsahuje také kanály, na nichž byl zápas vysílán. Třicet dní užívaní služby stojí jednu korunu.

SESTŘIH LM: Kluž - Slavia 0:1. Rozhodl Masopustův volej, Kolář chytil penaltu
Video se připravuje ...

Přihlášení do televize se podle ohlasů na sociálních sítích ovšem nedařilo ani dalším uživatelům s nejrůznějšími předplacenými balíčky. Ti to pochopitelně nesli nejcitelněji. „Potíže se vyskytly u těch diváků, kteří se přihlašovali k O2 TV přes aplikaci, web nebo OTT set-top box na poslední chvíli, tedy těsně před začátkem vysílání Studia Ligy mistrů nebo před začátkem samotného zápasu,“ oznámila Mikšovská. Během zápasu se podle internetových komentářů klientů O2 TV situace zlepšovala.

„Potíže s přihlášením se nedotkly těch zákazníků, kteří mají IPTV (šíření televize prostřednictvím IP protokolu přes počítačovou síť), nebo těch, kteří byli ke službě přihlášeni včas,“ sdělila Mikšovská. „Divákům proto doporučujeme, aby spuštění aplikace nenechávali na poslední chvíli. Rozumíme tomu, že diváci chtěli vidět utkání od prvního výkopu, nicméně právě rychle za sebou jdoucí opakované snahy o přihlášení pravděpodobně zahltily autentizační servery,“ doplnila.

O2TV problém řeší tak, aby napříště, třeba hned ve středu při odvetě, k výpadku nedošlo. „Všem zákazníkům O2 TV zároveň během následujících dvou dnů zašleme poukaz v hodnotě 500 Kč, který mohou využít v našich prodejnách na nákup libovolného zařízení nebo příslušenství k telefonům,“ dodala.

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud