26. července 2020 • 14:55

Soupeř Plzně v Lize mistrů? V srpnu se vybere ze tří vicemistrů

Autor: ČTK, pav
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Plzně si v 2. předkole Ligy mistrů zahrají s Alkmaarem, Lokomotivou Záhřeb či řeckým vicemistrem, jímž by měl být PAOK Soluň. Viktoria se soupeře dozví při losu 10. srpna ve švýcarském Nyonu.



Plzeň bude mezi třemi nasazenými týmy a má jistotu, že se vyhne Rapidu Vídeň a tureckému celku. Tím by měl být třetí celek domácí soutěže Besiktas Istanbul, neboť druhý Trabzonspor s českým obráncem Filipem Novákem byl vyloučen z evropských pohárů. Proti verdiktu se odvolal, mezinárodní arbitráž CAS ještě nerozhodla.

Posledního možného ze tří soupeřů v 2. předkole poznali Západočeši v sobotu po dramatickém závěru chorvatské ligy. Lokomotiva Záhřeb gólem v 88. minutě zvítězila 2:1 v Osijeku a ovládla přímý souboj o druhé místo v tabulce, které znamená účast v 2. předkole Ligy mistrů.

Plzeň už delší dobu věděla, že jedním z možných soupeřů může být i Alkmaar, který byl v době předčasného ukončení nizozemské ligy druhý. Třetí možností je řecký vicemistr, jímž by měl být PAOK Soluň. Celek z přístavního města uspěl u CAS s odvoláním proti odečtu bodů a měl by v konečné tabulce domácí soutěže skončit před AEK Atény.

Komu (ne)fandí Slavia a Sparta? Kudy vede cesta přímo do pohárové Evropy. Více čtěte ZDE>>>

Kvalifikace evropských pohárů se až na závěrečné 4. předkolo Ligy mistrů bude hrát kvůli koronavirové pandemii jen na jeden zápas místo tradičních dvou. O dějišti utkání rozhodne los.

Pokud Plzeň 2. předkolo zvládne, zajistí si minimálně účast v základní skupině Evropské ligy. Ve 3. předkole Ligy mistrů by už český vicemistr nasazen nebyl a dostal by jeden ze čtveřice týmů Benfica Lisabon, Dynamo Kyjev, Gent a Besiktas, který by musel zvládnout předchozí předkolo.

Mistrovská Slavia má velkou šanci, že stejně jako vloni vstoupí do kvalifikace Ligy mistrů až v závěrečném 4. předkole. K tomu Pražané potřebují, aby aktuální ročník vyhrál tým, který si zároveň zajistí účast ve skupině také z domácí soutěže. Pokud by se tak nestalo, šli by červenobílí do 3. předkola. V případě účasti ve 4. předkole by měli jistou minimálně skupinu Evropské ligy.

Plzeňské posily pro novou sezonu: odchovanec Sparty i utečenci ze Žiliny
Video se připravuje ...

FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
4

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud