Štěpán Filípek
Premium
5. srpna 2021 • 14:04

Hunal: Kačaraba? Zbytečný hon. Kolář stagnuje, prospěl by mu přestup

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ty situace důvěrně zná, vždyť je sám tolikrát řešil... Proto Tomáš Hunal, bývalý řízný stoper pražské Slavie i Žižkova či Teplic, může dobře rozebrat klíčové chyby, které přivedly pražskou Slavii k dvougólové prohře v úvodním zápase 3. předkola ligy mistrů na stadionu Ferencvárose. Jak mu to vychází zvlášť v případě prvního gólu, jenž padl poté, co brankář Ondřej Kolář nezachytil míč od obránce Tarase Kačaraby? „Byla to chyba gólmana,“ má jasno. V rozhovoru pro iSport Premium nynější asistent Jiřího Jarošíka v druholigovém Prostějově hodnotí stav celé slávistické obrany i šance pro odvetu.



Pokud jde o první moment a jeho klíčové aktéry, začněme u Tarase Kačaraby. Řešil celou situaci správně, nebo má na kuriózním gólu díl viny?
„Kačaraba udělal to, co měl. Podle mě nechyboval, nevinil bych ho z toho. Budu se na to dívat z pohledu hráče: má strašně malou chvíli na to se rozhodnout. I proto si myslím, že v danou chvíli Kačaraba odehrál míč, jak měl. Dal malou domů – a že to nezvládl brankář, je jiná věc. Když jsem ráno viděl ohlasy, přišlo mi to, že na Kačarabu se pořádá zbytečný hon. S kým jiným než s brankářem by si měl pomoct? A ještě s takovým, kterému věří, který to umí nohama?“

Ačkoli pak balon skočil, což je vždy věc náhody, je za inkasovaný gól plně odpovědný brankář Ondřej Kolář?
„Zkrátil bych to: Byla to jeho chyba. Měl čistý balon. Ano, chápu, že se už díval, kam bude rozehrávat, ale měl by být pozornější. I když gólu napomohl terén, on ručí za prostor před bránou. To, že chybu uznal a vzal ji na sebe, kvituju, ukázal charakter.“

Ondřeji Kolářovi se už něco podobného stalo, navíc v ligovém zápase v Teplicích to přehnal s kličkami a taky zvláštně inkasoval. Měl si i proto dát větší pozor?
„Chyby se stávají, ale dva zápasy po sobě... Přijde mi to nekoncentrovanost brankáře. Když udělá jednu chybu, dá si pozor. Nebo má vysoké sebevědomí, a pak se mu to vymstí.“

Teplice - Slavia: Kolář si tak dlouho zahrával, až ho potestal Černý! 1:1
Video se připravuje ...

Jak celkově vnímáte současnou pozici Koláře ve Slavii?
„Beru ho jako dobrého gólmana, Slavii pomohl. Ale myslím, že už ji přerostl a měl by jít někam jinam, výš. Přijde mi, že poslední dobou stagnuje.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud