5. listopadu 2008 • 13:16

Atlético se zlobí na sudího, Gerrard neví

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě dlouho po konci úterního utkání Ligy mistrů v Liverpoolu lomcoval s fotbalisty Atlétika Madrid vztek. Španělský celek přišel v páté minutě nastavení po sporné penaltě nejen o cennou výhru, ale také o postup do osmifinále soutěže.



Hostující hráči se dušovali, že v žádném případě o penaltu nešlo, a jistý si dokonce nebyl ani sám faulovaný domácí kapitán Steven Gerrard.

Pro Atlético se stal švédský sudí Martin Hansson novým "Collinou". Že v závěru nastavení po souboji Gerrarda a Mariana Perníi ukáže na penaltový puntík, nečekal zřejmě ani český delegát UEFA v hledišti Petr Fousek.

"Gerrard do mě zajel a myslím, že každý to mohl v televizi jasně vidět. Nejen hráči, ale i publikum a celá anglická lavička rozhodně nečekali, že bude odpískána penalta," podivoval se na webových stránkách Atlétika Pernía, který ihned vyrazil protestovat za pomezním sudím.

"Žádal jsem ho o vysvětlení a on se mi opakovaně omlouval. Měl čas změnit to rozhodnutí, ale i přesto, co mi řekl, to nevzal zpět," zlobil se hostující zadák. Rozčarování z něj přímo sálalo. "UEFA nám zavře stadion, platíme obrovskou pokutu 150 tisíc eur a teď tohle. Jsme zlomení," uvedl Pernía.

Hanssona nešetřil ani argentinský záložník Maxi Rodríguez. "Jeho rozhodnutí nám přineslo mnoho hněvu a připravilo nás o dva body. Celý týden jsme se chystali, abychom zvítězili. Všechno šlo dobře, jen rozhodčí chyboval a nařídil penaltu, která nebyla," prohlásil Rodríguez, který poslal hosty v závěru první půle do vedení.

Verdikt švédského rozhodčího zpochybnil dokonce i sám Gerrard. "Nejsem si úplně jistý, jestli to byla penalta," přiznal liverpoolský kapitán. To jeho kouč Rafael Benítez měl jasno. "Kdyby to bylo ve středu hřiště, byl by to přímý kop. Bylo to ve vápně, takže to byla penalta. Zasloužili jsme si skórovat, navíc už předtím jsme měli kopat penaltu za jasnou ruku," tvrdil španělský kouč.

Vedle vzrušeného závěru souboje v Liverpoolu přineslo úterní čtvrté kolo základních skupin přehlídku nečekaných výsledků. Sázkaři se mohli uzoufat především při pohledu na marnou snahu Barcelony překonat spolehlivě fungující basilejskou obranu. Po vysokém vítězství 5:0 na švýcarské půdě každý čekal další brankostroj, jenže Katalánci se tentokrát trefili jen jednou. A když osm minut před koncem srovnal Derdiyok, byla na světě prvotřídní senzace.

Barcelonská série 11 vítězných zápasů skončila v době, kdy se to čekalo nejméně. "Remíza s Basilejí by pro nás měla být budíčkem. Musíme si uvědomit, že každý tým si od nás může odvézt tři body," prohlásil talentovaný útočník Bojan Krkic.

Barcelona jako první postoupila do osmifinále, ale velkou ranou je pro ní zranění středopolaře Iniesty. Jeden z klíčových hráčů mužstva bude kvůli problémům se stehenním svalem podle lékařů mimo hru asi šest týdnů.
Ve stejné skupině se radoval z účasti v jarním pokračování soutěže i Sporting Lisabon. Celek z portugalské metropole proklouzl ze skupiny vůbec poprvé v historii.

Naopak v Brémách bylo hodně neveselo. Werder po ligovém vítězství 5:1 nad Herthou Berlín tentokrát selhal a v klíčovém duelu podlehl Panathinaikosu Atény 0:3. "O víkendu šlo všechno dobře, nevím, proč nám to nevyšlo. A není to poprvé. Letos jsou to nejhorší výsledky a zápasy v historii naší účasti v Lize mistrů," poznamenal brémský kouč Thomas Schaaf, jehož tým klesl na poslední místo v tabulce.

Den plný překvapení dovršil Inter Milán, který jen remizoval 3:3 na půdě nováčka soutěže kyperské Famagusty. A to ještě mohl být rád, že deset minut před koncem zachránil aspoň bod. "Odehráli jsme zápas, v kterém jsme vstřelili sedm gólů. Tři jsme dali my, tři jsme darovali jim a Cambiasso také skóroval, jenže mu gól neuznali," komentoval divoké utkání osobitým způsobem kouč Interu José Mourinho.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud