Jonáš Bartoš
29. dubna 2009 • 22:38

O´Shea rozjásal Manchester

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Historicky první souboj anglických gigantů v pohárové Evropě zvládl lépe Manchester. V úvodní bitvě o finále Ligy mistrů v Římě porazil Arsenal zaslouženě 1:0.



Na pohárové scéně si soubor Alexe Fergusona připsal již 24. vítězství v řadě.

Hrdinou dnešního utkání se stal irský univerzál John O´Shea, který se postaral o jedinou branku utkání. Manchester vyhrál úvodní souboj semifinále naprosto po právu, Arsenal téměř k ničemu nepustil.

Fotbalisté Manchesteru vládli na hřišti po celý první poločas. Svěřence Arséne Wengera držel nad vodou především brankář Almunia. V úvodu vyškrábl hlavičku Rooneyho, pak skvěle nadvakrát vychytal Tevéze.

ONLINE reportáž »


Gólman Arsenalu kapituloval v 16. minutě. Krásnou ranou z voleje poslal míč do sítě sváteční střelec John O´Shea. Sedmadvacetiletý obránce se trefil vůbec poprvé v sezóně a vstřelil klíčovou branku dnešního utkání.

John O´Shea slaví branku
John O´Shea slaví branku


Rudí ďáblové stupňovali svůj tlak i po vedoucím gólu. Ve třicáté minutě předvedl další skvělý zákrok Almunia, když zlikvidoval gólovou hlavičku domácí hvězdy Ronalda.

Arsenal zahrozil až v závěru poločasu. Centr na volného Adebayora však na poslední chvíli zlikvidoval obránce Vidič.

Obraz utkání se nezměnil ani ve druhé polovině utkání. Manchester kontroloval průběh hry a Arsenal k ničemu nepouštěl. Největší potlesk na Old Trafford paradoxně nezazněl po žádné povedené akci, ale během “obyčejného” střídání.

Místo Brazilce Andersona na hřiště vběhl Ryan Giggs, který si připsal svůj 800. zápas v klubovém dresu. Svou oddaností walešský zákožník připomíná legendárního Bobbyho Charltona.

Nedlouho po Giggsově střídání tribuny zašuměly podruhé. Portugalský čarostřelec Cristiano Ronaldo vyslal z dvaadvaceti metrů další pumelici, která zazvonila na břevně bezmocně přihlížejícího Almunii.

Arsenal se na obrat nezmohl ani v poslední dvacetiminutovce. Manchester uhlídal hubené vítězství a připsal si důležitý výsledek do odvety. Tu uvidíme už příští týden v Londýně.


Semifinále fotbalové Ligy mistrů:


Manchester United - FC Arsenal 1:0 (1:0)
Branka: 17. O'Shea. Rozhodčí: Bo Larsen - Sorneby, Norrestrand (všichni Dán.). ŽK: Tevez (Manchester). Diváci: 76.000.

Sestavy:
Manchester: Van der Sar - O'Shea, Ferdinand (88. Ewans), Vidič, Evra - Fletcher, Carrick, Anderson (56. Giggs) - C. Ronaldo, Tevez (56. Berbatov) - Rooney. Trenér: Ferguson.
Arsenal: Almunia - Sagna, Touré, Silvestre, Gibbs - Song, Diaby - Walcott (71. Bendtner), Fabregas, Nasri - Adebayor (83. Eduardo). Trenér: Wenger.


Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud