Pavel Janega
28. července 2009 • 22:59

Jozef Chovanec: K postupu je ještě daleko

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jen výkon na hranici možností mohl podle Jozefa Chovance Spartě přinést v duelu proti silnému Panathinaikosu úspěch. A sparťané hnaní skvělými fanoušky ho nezklamali: ve třetím předkole Ligy mistrů zvítězili 3:1 a stále mohou myslet na postup.



"Na tiskovce jsme deklarovali, že hrajeme proti velkému soupeři. Taky jsme věděli, že jenom hra na hranici možností a dobrá organizace hry má šanci na úspěch nad takovým sokem," připomněl trenér Pražanů.

Henk ten Cate: Loni byla Sparta lepší
"V defenzívě jsme nehráli jako tým, vepředu zase neproměňovali spoustu šancí. Jsem dost zklamaný. Góly, které jsme dostali, byly strašné. Nedokázali jsme pokrýt hráče, chyběla komunikace. Ale jak už jsem řekl, nebyla špatná jen defenziva. Celkový herní projev nebyl dobrý. Vloni byla Sparta lepší. Kontrolovala hru. My jsme měli štěstí, že jsme vstřelili dvě branky."

"Naši hráči s pomocí výborných fanoušků dnešní večer zvládli. Dali do toho potřebný um i odvahu. Jsem rád, že utkání zvládli," pochvaloval si Chovanec.

Neměl jste obavy, že mužstvu v druhém poločase docházejí síly?
"Neměl. Náš obranný blok byl sice po přestávce hlubší, ale nebyl to záměr. Do problémů jsme se dostali sami. Nebylo to však zapříčiněno tím, že by mí svěřenci nemohli."

Jak si myslíte, že dnešní výsledek ovlivní odvetu?
"Naši přípravu vůbec. Chceme hrát Ligu mistrů, poprat se o ni. První zápas máme za sebou, takže nějaké soudy ode mě nyní neuslyšíte. Zítra máme normálně tréninkový program, každopádně odvetu si chceme užít. Hráčům tyhle zápasy pomáhají v jejich dalším rozvoji."
Luboš Kalouda slaví s Romanem Hubníkem třetí gól v síti Panathinaikosu
Luboš Kalouda slaví s Romanem Hubníkem třetí gól v síti Panathinaikosu

Jak daleko je k postupu?
"Daleko, ale je to spekulativní. K utkání jsme přistoupili zodpovědně a díky organizované hře bylo vidět, že jsme měli vůli po vítězství. Výsledkové spekulace jsme ale neprobírali. V závěru letní přípravy jsme se věnovali Panathinaikosu pečlivým způsobem, takže je třeba poděkovat celému realizačnímu týmu. Hráči pochopili situaci a důležitost zápasu."

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud