4. srpna 2009 • 19:28

Slavii čeká ve středu zápas pravdy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Slavie Praha si před středeční odvetou třetího předkola Ligy mistrů proti Šeriffu Tiraspol nepřipouštějí nic jiného než postup. Čeští mistři ovšem musejí v Edenu vylepšit svůj výsledek z Moldavska, kde uhráli bezbrankovou remízu.



Utkání začne ve 20:00, v domácí brance se opět objeví mladík Jan Hanuš.

Postup do čtvrtého předkola, z nějž vede cesta do vysněné Ligy mistrů, zajistí Slavii jakékoli vítězství. V případě bezbrankové remízy by přišlo na řadu prodloužení, eventuálně penalty, všechny ostatní výsledky pošlou dále hosty.

Nedělní generálka ale Slavii nevyšla podle představ. V druhém ligovém kole prohrála v Brně, kde dvakrát inkasovala hned v úvodních 12 minutách.

"Prohráli jsme, zápas nás přitom stál hodně fyzických i psychických sil. Možná je ale dobře, že hrajeme tak brzo, alespoň kluci nemají čas o tom tak přemýšlet," řekl trenér Karel Jarolím, který si ve středu v hledišti odpyká poslední část třízápasového trestu od disciplinární komise UEFA.

Jarolím si uvědomuje, že pokud chce jeho mužstvo proti Šeriffu uspět, musí podat podstatně lepší výkon než v Brně i v prvním duelu v Tiraspolu. "Ta prohra nás nemůže poznamenat, naopak by hráče měla o to více motivovat. Někdo je určitě zklamaný, ale to je normální, na Šeriff se musíme dobře připravit a zvítězit," uvedl kouč.

Moldavskou bezbrankovou remízu označil za ošidný výsledek. "Očekávám přesto, že odvetu v domácím prostředí s podporou fanoušků zvládneme a prosadíme se i střelecky," řekl Jarolím na tiskové konferenci.Chytat bude opět Hanuš.

"Mám v něj důvěru. Mám i představu o sestavě, jen nad jedním či dvěma místy mám ještě otazníky," pokračoval slávistický trenér, který věří, že tým hlavně zvýší aktivitu v pokutovém území.

"Předpokládám, že budeme více útočit než v prvním zápase. Rozhodně si ale nikdo nemůže myslet, že útočit budeme v sedmi lidech. Na to soupeř čeká a mohl by nás potrestat," řekl trenér Slavie, jenž první duel v Moldavsku znovu analyzoval na videu.

"Defenzivní činnost byla až na drobné chybičky kvalitní, ale dopředu jsme byli hodně neškodní. V Edenu budeme muset být nebezpečnější," zdůraznil Jarolím.

Kouče potěšil lepšící se zdravotní stav tuniského záložníka Ragueda, který si poranil v prvním souboji sval a chyběl týmu v Brně. "Snad bude v pořádku a nastoupí," řekl Jarolím, jenž bude stále postrádat rekonvalescenty Šmicra, Kaufmana a také zraněného útočníka Pekharta.

"Všichni si uvědomujeme, jak důležitý tento zápas je. Ale to je každý rok stejné a na naší straně jsou zkušenosti. Doufám, že předvedeme hru, jakou jsme předváděli v posledních letech, a postoupíme," řekl za hráče Matej Krajčík.

Hosté přiletěli do Prahy v pondělí večer a cítí svoji šanci. Dokonce si odložili ligový zápas a šetřili síly na středeční souboj. Už po prvním duelu byl ukrajinský kouč Tiraspolu Leonid Kučuk oproti Jarolímovi s výkonem svých svěřenců spokojen.

"Připravili jsme se na taktiku Slavie a stejně tak tomu bude i v odvetě. Musíme domácí rychle napadat, aby se nedostali ke kombinační hře, která je jejich silnou zbraní," řekl Kučuk.

Střetnutí v Edenu začíná ve 20:00 a řídit je bude trojice italských rozhodčích Rocchi - Di Liberatore, De Luca.

Předpokládané sestavy:

Slavia: Hanuš - Krajčík, Čelůstka, Vomáčka, Hloušek - Janda, Ragued, Suchý, J. Černý - Vlček, Naumov.

Šeriff: Namaško - Mamah, Nadson, Tarchnišvili, Rodriguez - Diedhiou, Rouamba, Arbanas, Kornějenkov, Suvorov - Balima.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud