5. srpna 2009 • 21:00

Katastrofa! Slávisté přišli o postup v nastavení

Autor: Aleš Roll
Vstoupit do diskuse
11
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší, než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE, AKTUALIZOVÁNO - Tohle nečekal nikdo. Každý už Slavii viděl ve 4. předkole Ligy mistrů. Zpackaný závěr a branka Tiraspolu v nastaveném čase však všechno obrátila. Miliony jsou fuč, prestiž i sen o Champions League taky. Červenobílí padli na dno propasti, zahrají jen o Evropskou ligu!



Slávisti leží na trávníku. Obličeje zaryté v zemi. Další je mají v dlaních. Jiné jen tak zmateně bloumají po hřišti a nevěří tomu, co se stalo. Obrovský zmar. Šok, ze kterého se hned tam neseberou. Rána, která neskutečně bolí.

Dalo by se pokračovat dál. Zřejmě nic však pocity hráčů českého mistra nevyjádří. Před okamžikem totiž dostali tvrdý direkt. Už se možná viděli v další fázi nejprestižnější klubové soutěži. Nad Moldavským sokem vedli i v devadesátí minutě 1:0 a za tohoto stavu by postupovali.

Utkání jsme sledovali ONLINE »

Že nastane zvrat by v tu chvíli nikoho nenapadlo. Jenže Tiraspol začal v závěrečných minutách kousat. Ve třetí minutě nastavení pak obrana zkolabovala, po zbytečném faulu Petra Jandy na půlce Šeriff rozehrával standardní situace a po odraženém míči skóroval obránce Nadson!

Času na zvrat už bylo málo. Závěrečný hvizd bude znít v uších slávistů ještě hodně dlouho. V tu chvíli si uvědomili, že je konec. Popadali na trávník. Soupeř naopak zažíval euforii. Hráči ve žlutočerných dresech skákali jeden po druhém, někteří se v kleče modlily k bohu. Ostrý kontrast se smutkem domácích.

Slavii tak v mžiku přišla o vše. Pryč je Liga mistrů, prestiž a hlavně miliony. Vedení klubu bude od včerejšího večera trápit neskutečná noční můra. Prémie za start v základní části Ligy mistrů a je totiž fuč. Bonus 185 milionů korun, který by si účastí v Champions League slávisté zajistili, je nenávratně pryč.

Letní posila Hloušek dostal Slavii do vedení
Letní posila Hloušek dostal Slavii do vedení


A to je pro českého mistra velká rána. Před sezonou totiž všechno vsadil na jednu kartu. V kabině došlo v létě k průvanu, odejít musel Erich Brabec, jiné angažmá si museli hledat i plejeři jako Goce Toleski či Aleš Besta.

Naopak přišli řada nových hráčů. A ne levných. Vedení červenobílých se rozhodlo do týmu přivést posily dohromady za téměř šedesát milionů korun. Některé posily se mohou pochlubit královskými platy. Není tajemstvím, že někteří jedinci pobírají základní mzdu přesahují měsíčně půl milionu korun.

„Přiznám, že tyto investice jsou trochu risk, ale my chceme především vytvořit tak silný tým, který by měl potenciál dostat se do Ligy mistrů. Protože tím vyděláme další peníze,“ sliboval si před sezonou Petr Doležal, generální ředitel klubu.

Jenže velké peníze již nyní Slavia v Evropě nevydělá. Ještě pořád však může získat minimálně 26 milionů korun, a to za účast a šest odehraných zápasů v Evropské lize, do jejíhož 4. předkola se nyní Pražané přesunuli. S bonusy by to mohlo být i víc. V Champions League se však vydělává stále víc…

Na Slavii bude mít vyřazení nepochybně dopad. Pokud ne v psychologické a herní rovině, v té ekonomické definitivně. Již před sezonou Slavia hovořila, o tom, že má připraveny tři varianty sezónního rozpočtu. A nyní přichází na řadu varianta pro Evropskou ligu. A je poněkud úspornější, než ta pro Ligu mistrů. „Pokud nepostoupíme, budeme situaci řešit prodejem hráčů,“ naznačil již dříve Doležal.

Slavia dostala tvrdý úder. Vzpamatuje se?

Slavia Praha - Šeriff Tiraspol 1:1 (1:0)

Branky: 15. Hloušek - 90.+2 Nadson.
Rozhodčí: Rocchi - Di Liberatore, De Luca (všichni It.).
ŽK: Suchý, M. Černý - Mamah, Balima.
Diváci: 13.483.
První zápas: 0:0, postupuje Tiraspol.

Slavia Praha: Hanuš - Čelůstka, Suchý, Vomáčka, Hubáček - Janda, M. Jarolím (62. Vasiljevič), Ragued, J. Černý (89. Tafat) - Vlček, Hloušek (74. M. Černý).

Šeriff Tiraspol: Namaško - Mamah (72. Bulat), Nadson, Tarchnišvili, Rodriguez - Diedhiou (59. Franca), Rouamba, Arbanas, Kornějenkov, Suvorov (82. Volkov) - Balima.

Vstoupit do diskuse
11

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud