30. září 2009 • 22:45

Curych ztrapnil AC Milán, Čech vychytal nulu

Autor: ČTK, spo
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO, FOTOGALERIE - Fotbalisté AC Milán ve druhém kole Ligy mistrů doma podlehli FC Curych 0:1. Senzační vítězství švýcarského týmu na San Siru zařídil gólem v 10. minutě finský obránce Hannu Tihinen.



Fotbal na Facebooku

Italský velkoklub prohrál v evropských pohárech po devíti zápasech a obrovskému šoku nezabránil ani obránce Marek Jankulovski.

Tihinen šokoval San Siro v 10. minutě, kdy pohotovou patičkou usměrnil do sítě míč po rohovém kopu Milana Gajiče. Rozzlobený gólman Storari vyplísnil své spoluhráče, kteří vzápětí začali usilovat o vyrování, ale gól přes veškerou snahu nedali.

Hráči AC Milán Filippo Inzaghi a Pato (vpravo) jsou připraveni k rozehrání míče.
Hráči AC Milán Filippo Inzaghi a Pato (vpravo) jsou připraveni k rozehrání míče.

Ve dvou velkých šancích neuspěl ani nejlepší střelec v historii evropských pohárů Filippo Inzaghi, který v prvním kole skóroval dvakrát. Tentokrát byl však permanentně v ofsajdu. Nový kouč AC Leonardo tak zažil zatím největší krach svého krátkého angažmá, během kterého se Milánu nedaří ani v domácí soutěži.

Překvapení naopak nepřipustil Real Madrid, který zlomil odpor Olympique Marseille třemi góly během šesti minut ve druhém poločase. Dvakrát se trefil Cristiano Ronaldo.



Z vítězství se radoval i český gólman Petr Čech, který vychytal proti Apoelu Nikósie nulu a spravil si tak náladu po víkendovém vyloučení v Premier League. Tři body Chelsea zařídil v 18. minutě Anelka.

Pořádně se zapotili i fotbalisté Manchesteru United, kteří přeci jen neuhlídali Edina Džeka - ten poslal Wolfsburg na Old Trafford v 56. minutě do vedení, už o tři minuty později ale vyrovnal Ryan Giggs. Vítězství "reds" pak zařídil dvanáct minut před koncem Carrick.

Čtěte více:
Hraje Džeko! varoval svěřence Ferguson »

Jediný přímý souboj dvou Čechů dopadl lépe pro útočníka Tomáše Necida, jehož CSKA Moskva porazil Besiktas s Tomášem Sivokem v sestavě 2:1. Ruský celek získal po pěti porážkách v nejprestižnější soutěži po sobě první tři body a oživil naděje na postup.

Necid byl střídán v 64. minutě. Během duelu se několikrát dostal ke střele, ale branku pokaždé minul. Jeho protihráč Sivok odehrál celých 90 minut a v závěru si vysloužil žlutou kartu.

Vítězství nakonec mohl oslavit i záložník Jaroslav Plašil. Jeho Bordeaux zlomilo odpor Maccabi Haifa až v 83. minutě, kdy se hlavou prosadil Ciani. V té době už český reprezentant seděl na lavičce, neboť 12 minut předtím střídal.

Bordeaux se díky bezbrankové remíze ve šlágru večera mezi Bayernem a Juventusem Turín, za který odehrál celý zápas bek Zdeněk Grygera, posunulo na postupovou druhou pozici.

Stejně dlouho jako milánský AC nenašlo v Lize mistrů přemožitele Atlético Madrid. Tentokrát ale celek ze španělské metropole nezvládl závěr utkání v Portu, kde po dvou inkasovaných brankách v poslední čtvrthodině podlehl 0:2. Byl u toho i stoper Tomáš Ujfaluši.

Skupina A:
Bayern Mnichov - Juventus Turín 0:0
Rozhodčí:
Webb (Angl.).

Girondins Bordeaux - Maccabi Haifa 1:0 (0:0)
Branka:
83. Ciani. Rozhodčí: Braamhaar (Niz.). ČK: 88. Kajal (Haifa).

Skupina B:
CSKA Moskva - Besiktas Istanbul 2:1 (1:0)
Branky:
7. Dzagojev, 61. Krasič - 90.+2 Dag. Rozhodčí: Mejuto González (Šp.). Diváci: 18.100.

Manchester United - VfL Wolfsburg 2:1 (0:0)
Branky:
59. Giggs, 78. Carrick - 56. Džeko. Rozhodčí: Kassai (Maď.).

Skupina C:
AC Milán - FC Curych 0:1 (0:1)
Branka:
10. Tihinen. Rozhodčí: Meyer (Něm.).

Real Madrid - Olympique Marseille 3:0 (0:0)
Branky:
58. a 64. Ronaldo, 61. Kaká z pen. Rozhodčí: Hansson (Švéd.). ČK: 60. Diawara (Marseille).

Skupina D:
APOEL Nikósie - FC Chelsea 0:1 (0:1)
Branka:
18. Anelka. Rozhodčí: Layec (Fr.).

FC Porto - Atlético Madrid 2:0 (0:0)
Branky:
75. Falcao, 82. Rolando. Rozhodčí: Rizzoli (It.).

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud