13. července 2010 • 20:30

Kucka - Matějovský: Nová a silná zbraň Sparty

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kouč Jozef Chovanec si může mnout ruce. Nejenže se jeho svěřenci přiblížili k postupu do 3. předkola Ligy mistrů, ale také spolupráce nově poskládané záložní dvojice Juraje Kucky a Marka Matějovského funguje! Doplňovali se, jakoby vedle sebe hráli už několik let.



Marek Matějovský stál Spartu velké peníze. V kuloárech se hovořilo o částce vyšší než 20 milionů korun. Jozef Chovanec ale moc dobře věděl, proč si je u šéfa Daniela Křetínského vyprosit.

Příchod reprezentanta Matějovského, donedávna hráče anglického Readingu, byl mistrovský tah. "Už proti Plzni ukázal svoje kvality, o kterých tady na Spartě nikdo nepochyboval," pyšnil se Chovanec.

Mimo Spartu se ovšem pochybovačů našlo více než dost. Matějovský na Ostrovech pořádne nehrál. Nikdo nevěděl, v jaké se nachází formě. A zda naváže na výkony, jimiž se proslavil v Mladé Boleslavi.




Stačily však dva ostré zápasy a Sparta může hrdě prohlásit, že je tahounem týmu, jak si přála. "Vůbec nechápu, proč hráč takových kvalit v Readingu nehrál," kroutí hlavou Chovanec, který o Matějovského usiloval dlouhé dva roky.

Jeho příchod si pochvalují i samotní hráči, kterým na hřišti pomáhá a hru dost ulehčuje. "Konečně je tu nějaký mozek. Marek je šikovný kluk," prohlásil kapitán Tomáš Řepka.

A když k šikovnému fotbalistovi připojíte Juraje Kucku, jednoho z nejlepších Slováků na světovém šampionátu, vznikne naprosto senzační dvojice ve středu zálohy, která může být silnou zbraní nejen na protivníky v Česku, ale i v Evropě.

Sparťané neměli s lotyšským soupeřem téměř žádnou práciFoto Pavel Mazáč (Sport)


Samozřejmě. Metalurg Ljepaja není tak kvalitním soupeřem, aby se tato tvrzení dala brát za konečná, nicméně v utkání se Kucka s Matějovským vhodně doplňovali, soupeře přehráli a velice brzy si na sebe zvykli.
"Už při přestupu jsem říkal, že do takového kvalitního mužstva, jakým je Sparta, se snadněji zapadá," zopakoval Matějovský.

U něj prakticky hrozí jen jediná věc: aby nezapadl také do průměru české šedi. Mnozí by totiž transfer z Anglie do Sparty brali jako krok zpět.
Matějovský ale věří, že pokles výkonnosti kvůli české lize nehrozí.

"Že bych si pohoršil? To ne. Vždyť Sparta by klidně mohla hrát střed tabulky v Premier League. Navíc si zde můžu zahrát Ligu mistrů," řekl fanouškům Sparty.

"Dojem z anglické ligy hodně ovlivňuje atmosféra na stadionech, ale samotná výkonnost není o tolik lepší než tady," dodal Matějovský.

Jen aby z Gambrinus ligy rychle nevystřízlivěl...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud