19. srpna 2010 • 04:00

VIDEO: Šajze! Blažek řval na Hohenedera

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
20
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když se rozohnila tenistka Záhlavová-Strýcová, slyšeli diváci v přímém přenosu "m*dá mi v hlavě". To zkušení mazáci ve fotbalové Spartě to mají trochu složitější - cílem jejich výlevů jsou totiž takřka výhradně cizinci v rudém dresu.



Gólman Blažek tak po své chybě, která potopila Spartu v boji o postup do Ligy mistrů se Žilinou, řval po Niklasu Hohenederovi: "Scheisse!" Tedy "Ho*no" nebo "Ku*va".

Sparta byla pod tlakem, ve velkém vápně ležel Erich Brabec, kterého zasáhl protihráč míčem do břicha. Brankář Blažek si jde pro lehký centr a houkne na Hohenedera, který mu stojí v cestě: Mám!

Rakušan už uhnout nestihne, tak se sklání a ani nedutá. Jenže Blažek míč přes něho nedokáže zkrotit, ještě jednou do něho marně plácne, ale jen ho odrazí k Ceesaymu, který ho zkušeně pošle do sítě.

A Blažek má viníka hned - zběsile se rozběhne k Hohenederovi a zblízka si na něm vylévá svůj vztek. Na závěr pak ještě z plných plic přidá německou nadávku. "Je to evidentně Scheisse," potvrdila iSportu Veronika Tichá ze Svazu neslyšících a nedoslýchavých po shlédnutí videozáznamu.

Blažek si evidentně vzpomněl na své působení v německé bundeslize a zpražil rakouského beka jeho rodnou řečí - Hoheneder totiž česky neumí, ačkoliv prý dostal od kouče Chovance ultimátum naučit se základům češtiny do konce roku.

Erich Brabec se nepohodl s Niklasem Hohenederem
Erich Brabec se nepohodl s Niklasem Hohenederem

Ale ať je to s Rakušanovou jazykovou výbavou jakkoliv, experti se ve většině případů shodnou na tom, že ve zlomový okamžik chyboval především Blažek. "Podle mého to byla chyba Bláži," prohlásil v komentáři pro iSport.cz Pavel Horváth.

"Bylo vidět, že si zařval. Niklas se sehnul, ale Jarda si to bohužel nesebral. V prvním poločase sice skvělým způsobem chytil standardku, tímhle se to ale bohužel smazalo," myslí si bývalý sparťan.

To nicméně Blažkovi nezabránilo v tom, aby svého beka neseřval jako malého kluka. A jako bonus přidal zkušený brankář Sparty při návratu do branky ještě zbytečný žďuchanec. Blažek ovšem není jediný z "mazáků", kdo to dává cizincům v letenském dresu pořádně "sežrat".

Do Hohenedera se pustil i Erich Brabec a podle fotek to nebylo zrovna přátelské popovídání. A ve výčtu nesmí chybět ani nejzkušenější z nejzkušenějších. Tomáš Řepka je svými výlevy k některým spoluhráčům proslulý; vyprávět by mohl především Manuel Pamič.

Tomáš Řepka si to chce s Pamičem pořádně vyříkat (duel Sparty s Poznaní)Foto Pavel Mazáč (Sport)

Chorvatský obránce to od Řepky schytal už několikrát, naposledy třeba v duelu v Poznani, kdy ho kapitán Sparty dokonce popadl za ramena a pořádně s ním zatřásl. A co na to kouč Letenských Jozef Chovanec?

"Přijde mi to naprosto normální, protože Pamič dělá chyby a opakuje se to. V úterý hrál spíš se Žilinou. Přihrávky adresoval tam, kam neměl," prohlásil po propadáku s Žilinou.

"Určitě to nebudí dobrý dojem, ale ten hráč to nemyslí špatně, že by ho chtěl třeba fyzicky inzultovat. Důrazně mu jen vytýká chyby. Tomáš Řepka má holt projev, který doprovází gesty. A nedělá to jen vyloženě Pamičovi," brání Řepkovu "výchovu" Chovanec, z jehož slov vyplývá, že se službami některý svých cizinců není spokojen.

V úterý jich ovšem nastoupilo v základní dokonce sedm. "Spartě to s tolika cizinci klapat může, ale musí být kvalitní," tvrdí a nakonec ještě jakoby vyčítavě prohodí směrem k novinářům: "Vždyť jste na nás v minulosti tlačili, aby Sparta kupovala více cizinců."

Vstoupit do diskuse
20

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud