Pavel Janega
25. srpna 2010 • 12:00

Blažek před Žilinou: Nikdo se nehádá, nikdo nekřičí

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
SESTŘIH: Vegas - Dallas 2:0. Hertl a spol. odvrátili vyřazení. Dva góly i top zákroky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ani dvě prohry, ani disciplinární problémy nezacloumaly s vynikající náladou ve sparťanské kabině. Tvrdí to alespoň brankář Jaromír Blažek, podle kterého je mezi letenskými fotbalisty „všechno v pohodě“.



Niklase Hohenedera seřval v přímém přenosu. V němčine a vulgárně. „Šajze!“ hulákal naštvaně Jaromír Blažek, přičemž ho zachytily televizní kamery.

O čem se dlouho v tichosti šuškalo, pomalu vylézalo na povrch. Záběry potvrdily, že vztahy mezi některými sparťany nejsou ideální.

I proto letenští fotbalisté odletěli na Slovensko už v neděli. Jednak aby uprchli mediálnímu tlaku a také proto, aby celý tým pospolu strávil více času.

„Rozhodně nám to prospělo. Oprostili jsme se od věcí, které kolují v Česku. Měli jsme čas se soustředit pouze na sebe a na tenhle zápas,“ přikyvuje Blažek.

Jestli si ale myslíte, že si sparťané sedli kolem jednoho stolu a všechno si vyříkali, jste na omylu.

Gólman Blažek se zlobí na Tomáše Řepku
Gólman Blažek se zlobí na Tomáše Řepku

„Byli jsme většinu času na hotelu, to stačí. Hovoříme spolu pořád. A na pivo jsme bohužel jít nemohli,“ poohlédl se po kouči Jozefu Chovancovi letenský brankář.

Fanoušky víceméně ujistil, že taková „neplecha“ a řvaní na spoluhráče už probíhat nebude. „Nikdo se s nikým nehádá, nikdo na sebe nekřičí,“ dušoval se. „A navíc to, co probíhá v novinách, neodpovídá našemu stavu.“

Erich Brabec se nepohodl s Niklasem Hohenederem Erich Brabec se nepohodl s Niklasem HohenederemFoto Pavel Mazáč (Sport)

Jedinou komplikací před dnešním duelem vidí v absenci obou stoperů Tomáše Řepky a Ericha Brabce.

„Každý zásah do naší standardní obranné čtyřky se vždycky nějak projeví. Bude to složitější, ale klidně se může stát, že to kluci odehrají fantasticky a nebude co řešit,“ řekl Blažek s tím, že klíčem k úspěchu je brzký vstřelený gól. „Kéž by to tak bylo,“ přeje si.

Kdo postoupí? To si Blažek tipovat netroufne. „Tohle dělám nerad, ale pokud nějaká šance je – a jako že skutečně je, tak pro to musíme udělat všechno.“

Bude muset. Pro Blažka je to totiž jedna z posledních šancí zachytat si Ligu mistrů, zvláště když mu táhne na 38 let. „A je jasné, že do padesáti chytat nebudu,“ usmívá se.

Vstoupit do diskuse
5

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud