4. listopadu 2010 • 09:09

Suchý: Prohra mrzí, ale zápas jsem si užíval

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český obránce Spartaku Moskva Marek Suchý si užíval středeční zápas v Lize mistrů v Londýně proti Chelsea, i když jeho tým prohrál 1:4. Po utkání ČTK řekl, že pro naděje moskevského týmu na postup do osmifinále bude klíčové příští utkání doma s Olympiquem Marseille.



"Samozřejmě jsme zklamaný a chtěli jsme dosáhnout lepšího výsledku. Ale nedá se nic dělat," řekl.

"Na druhou stranu je Chelsea jeden z nejlepších klubů na světě. My máme docela mladé mužstvo, takže pro nás je to zkušenost a věřím, že si z toho něco vezmeme."

"Určitě jsem si ten zápas užíval, byl to samozřejmě zážitek. Snažil jsem se prostě být v klidu a věřím, že se mi takovéto zápasy ještě v kariéře podaří odehrát," řekl dvaadvacetiletý stoper.

Chelsea slaví branku proti Moskvě.Foto ČTK


Jeho tým přitom hrál s Chelsea ještě v prvním poločase poměrně vyrovnanou partii. "Je to škoda. V první půli jsme hráli plus mínus jak jsme chtěli a jak nám trenér říkal.

Chelsea určitě nehrála jako obvykle a dokázali jsme toho využít. Ale potom v druhé půli jsme dostali rychle gól, pak penalta a pak jsme zbytečně dostali další dva góly," vrátil se k průběhu zápasu.



Suchý ocenil, že mohl hrát proti útočníkům jako je Didier Drogba nebo Nicolas Anelka. "Ale nijak jsme se na ně speciálně nepřipravovali. To nejde, je to jedna hvězda vedle druhé. Prostě jsme nechtěli hrát defenzívně a od začátku jsme se je snažili vytlačovat," dodal Suchý.

Anelka se prodírá obranou hostů.Foto ČTK


"Ale bylo to super být proti nim na hřišti a svádět s nimi souboje."Spartak Moskva má stejně jako Olympique Marseille po středečním kole šest bodů. "Rozhodne zápas doma s Marseille. To je náš první úkol, potom můžeme myslet reálně na postup," řekl Suchý.

Spartak pak pojede do Žiliny, která ještě nezískala bod, zatímco Marseille bude hrát doma s Chelsea. "Ale Chelsea už bude mít postup zajištěný, takže se dá očekávat, že bude v Marseille některé hráče šetřit," řekl český obránce.

Tvrdý hlavičkový souboj.
Tvrdý hlavičkový souboj.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud