12. srpna 2014 • 04:40

Real má kádr za 18,4 miliardy! Může udržet všechny hvězdy šťastné?

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Cristiano Ronaldo, Gareth Bale, James Rodríguez… Jen tohle trio útočníků fotbalového Realu Madrid má dvojnásobnou hodnotu než celý kádr Sevilly, jejich úterního protivníka v boji o evropský Superpohár. Kouč vítězů Ligy mistrů Carlo Ancelotti tak má před sebou ďábelský úkol: jak ze všech těch hvězd vytvořit fungující tým, ve kterém nikdo nebude naštvaný.



Když dala televize BBC dohromady možnou základní sestavu Realu, vyšel jí součet tržních cen jednotlivých hráčů: 400 milionů liber (asi 14 miliard korun).

Když se pak k tomu připočtou i náhradníci, dává to dohromady neuvěřitelnou sumu 526 milionů liber, tedy něco přes 18,4 miliardy korun. Takovou hodnotu ještě žádný tým v historii neměl.

Jak by mohla vypadat jedna z možných sestav Realu:

Benzema (27 milionů liber)

Ronaldo (80)       Rodríguez (63)     Bale (85)

Alonso (30)         Modric (33)

Coentrao (24)      Pepe (24)    Ramos (21) Carvajal (5)

Navas (8)

Ancelotti má v úterý první možnost vyzkoušet, jak si všechny jeho hvězdy můžou sednout dohromady. Podle BBC obětuje italský kouč ve středu hřiště Angela Di Maríu a režisérskou pozici svěří nejlepšímu střelci MS Jamesi Rodríguezovi.

Ten vzbudil v Madridu, kde žije velmi početná kolumbijská menšina, obrovské pozdvižení a fanoušci jsou z něj u vytržení. Vlevo a napravo by se měli pohybovat Cristiano Ronaldo a Gareth Bale, jediným klasickým hrotovým útočníkem zřejmě bude Karim Benzema, který před pár dny podepsal novou smlouvu až do roku 2019.

Ale Ancelotti rozhodně nebude vsázet jen na jedinou podobu své sestavy či rozestavení.

Kouč Carlo Ancelotti na tréninku se svými dvěma největšími hvězdami, Garethem Balem a Cristianem Ronaldem (vpravo). Dokáže všechny své svěřence udržet v pohodě?Foto Reuters

Svou šanci dostanou určitě i Španělé Isco a Jese Rodríguez, mnohem důležitější roli ale bude zřejmě hrát Toni Kroos. Hvězda mistrů světa by měla postupně nahradit Xabiho Alonsa ve středu zálohy.

V úterý proti Seville sice bude v brance Iker Casillas, to ale s největší pravděpodobností bude na dlouhou dobu jeho poslední zápas. Po nevydařených výkonech španělské jedničky na MS i v přípravě, hlavně při porážce 1:3 s Manchesterem United, dá Ancelotti důvěru jinému hrdinovi šampionátu, Kostaričanovi Keyloru Navasovi.

Podaří se zkušenému Italovi, kterému pomáhá legenda Realu Zinedine Zidana, vyvážit sestavu tak, aby mu žádná z hvězd, které nakonec nebudou hrát tolik, kolik by si představovaly, nedělala v týmu neplechu?

Víc diváků ještě žádný fotbalový zápas v USA nikdy nesledovalo
Víc diváků ještě žádný fotbalový zápas v USA nikdy nesledovalo

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud