Jonáš Bartoš
6. srpna 2014 • 12:30

TOP 10 přestupů léta: Suárez, James a další. Kluby utratily už 13 miliard!

Vstoupit do diskuse
0
  • Fotbalisté, za které kluby v letním přestupovém období utratili nejvícFotbalisté, za které kluby v letním přestupovém období utratili nejvícFOTO: Koláž iSport.cz

    Do konce přestupového okna zbývá necelý měsíc, k zajímavým pohybům uvnitř kádrů fotbalových klubů určitě ještě dojde. Přesto už se "upekla" řada velmi zajímavých přestupů. Letnímu transferovému oknu zatím vládne Luis Suárez a jeho přesun do Barcelony. Přes hranici 80 milionů eur (2,2 miliardy korun) se vyšplhala ještě částka Realu Madrid za Jamese Rodrígueze. Do aktuální desítky nejdražších hráčů tohoto léta kluby investovaly dohromady přes 13 miliard korun. Nabízíme vám přehled elitní TOP 10.

  • 1. LUIS SUÁREZ, útočník, 27 let, Uruguay

    Luis Suárez Luis SuárezFoto EPA

    Liverpool -› Barcelona, 88 milionů eur (2,5 miliardy korun)

    Barcelona vyplázla nejvyšší částku léta i přesto, že jí uruguayský útočník bude možná až do listopadu na hřišti chybět. Katalánský klub neodradil ani šílený kousanec do ramene Itala Chielliniho, kterým se Suárez vyřadil na dlouhou dobu ze hry i týmové přípravy. 27letý kanonýr v sobě skrývá neuvěřitelný potenciál, spojení s Messim a Neymarem vypadá na papíře ďábelsky. Minulou sezonu ovládl tabulku střelců Premier League, dokáže to i ve Španělsku?

  • 2. JAMES RODRÍGUEZ, útočník, 23 let, Kolumbie

    James Rodríguez James RodríguezFoto EPA

    Monaco - Real, 80 milionu euro (2,2 miliardy korun)

    Zabiják s andělskou tváří. Koluýmbijský zázrak James Rodríguez na MS ohromil celou Brazílii, ve 23 letech s šesti góly ovládl střeleckou tabulku. Pak se strhl kolotoč. Real Madrid na boháče z Monaka dotíral tak dlouho, až francouzský celek podlehl. James podepsal v Madridu luxusní kontrakt do roku 2020, přestupová suma dělá 80 milionů eur (zhruba 2,2 miliardy korun).

  • 3. DAVID LUIZ, obránce, 27 let, Brazílie

    David Luiz David LuizFoto Reuters

    Chelsea - PSG, 49,5 milionu euro (1,4 miliardy korun)

    Po mimořádně nadaném technickém obránci s důraznou střelou toužilo několik celků. Vysnila si jej Barcelona, kde se měl stát nástupcem Carlese Puyola. Jenže ropné miliardy od šejků z PSG byly ještě výš. Francouzský celek udělal z Luize nejdražšího obránce historie, zaplatil téměř 50 milionů euro. Poté, co s kapitánskou páskou na ruce "řídil" brazilskou reprezentaci při sedmigólovém debaklu proti Německu, obří suma vzbuzuje lehký úsměv...

  • 4. DIEGO COSTA, útočník, 25 let, Španělsko

    Diego Costa Diego CostaFoto EPA

    Atlético Madrid - Chelsea, 44 milionů euro (1,2 miliardy korun)

    Gólový divoch uchvátil v dresu Atlétika Madrid, kde v minulé sezoně výrazně pomohl k zisku ligového titulu. Jen o jeden gól zaostal za Lionelem Messim, předváděl úžasné výkony. Patří k nejnenáviděnějším útočníkům, obráce dokáže pořádně pokopat a nebojí se ostrých soubojů. Také proto si ho vyhlédl José Mourinho. Když si portugalský stratég něco usmyslí, většinou toho docílí. Chelsea Costu přivedla za částku přesahující 40 milionů euro, má se stát jasnou útočnou jedničkou.

  • 5. ALEXIS SÁNCHEZ, útočník, 25 let, Chile

    Alexis Sánchez Alexis SánchezFoto EPA

    Barcelona - Arsenal, 40 milionu euro (1,1 miliardy korun)

    Oběť za Luise Suáreze, která může Barcelonu hodně mrzet. Alexis Sánchez dělal ve Španělsku seč mohl. Zdatně sekundoval Messimu, bojoval pro tým, střílel góly. Jenže z nabitého útoku někdo musel z kola ven. V katalánských vodách úspěšně zalovil Arsenal, kde si novou posilu náramně pochvalují. Sánchez by mohl těžit z mimořádných schopností technických záložníků, ať už z nahrávek Mesuta Özila či Tomáše Rosického. 

  • 6. LUKE SHAW, obránce, 19 let, Anglie

    Luke Shaw Luke ShawFoto Reuters

    Southampton - Man. United, 37.8 milionu euro (necelých 1,1 miliardy korun)

    Podle mnohých zázračné dítě anglického fotbalu. Krajní bek, který si na dlouho předplatí místo v reprezentaci i v elitním klubu. Manchester United neváhal zaplatit přes miliardu korun, aby šikovného zadáka přivedl. "Pokud bychom takovou částku a plat vynaložili za devatenáctiletého hráče, jsme mrtvý klub," kritizoval počínání United trenér Chelsea José Mourinho.

  • 7. ANDER HERRERA, záložník, 24 let, Španělsko

    Ander Herrera (vpravo) Ander Herrera (vpravo)Foto Reuters

    Athletic Bilbao - Manchester United, 36,5 milionu euro (jedna miliarda korun)

    Španělský střední záložník dokonce zaplatil ze svého čtyři miliony liber, aby vyrovnal výstupní klauzuli, kterou požadovalo Bilbao. Herrera má zvýšit konkurenci uprostřed pole, kde United v minulé nepovedené sezoně hodně tlačila bota. "Vždycky byl mým snem zahrát si za United," pochvaloval si Herrera po zpečetění přestupu.

  • 8. CESC FÁBREGAS, záložník, 27 let, Španělsko

    Cesc Fábregas Cesc FábregasFoto twitter.com

    Barcelona - Chelsea, 36 milionu eur (téměř jedna miliarda korun)

    Tenhle tah leckdo nechápal. Cesc Fábregas, katalánský odchovanec se speciálním poutem ke klubu, už podruhé dostal propustku. Jako mladý prchl do akademie Arsenalu, kde se později stal kapitánem a hlavním pilířem týmu. Podruhé, když se za tři roky od návratu do Španělska nedokázal trvale uchytit v základní sestavě a najít si odpovídající roli v týmu. Fábregasovy nespokojenosti využila Chelsea, kde se stal jednou z nejvýznamnějšíách posil léta. Mourinho pro něj má v sestavě místo po Franku Lampardovi.

  • 9. ROMELU LUKAKU, útočník, 21 let, Belgie

    Romelu Lukaku Romelu LukakuFoto Reuters

    Chelsea - Everton, 35, 3 milionu eur (988 milionů korun)

    Stále ještě obří, nevybroušený střelecký diamant. Když má Lukaku den, rozmetá jakoukoliv obranu. Belgický tank se strašně těžce zastavuje. Na hřišti bourá každého obránce, chce jediné - za každou cenu dát gól. Lukaku se mohl přetrhnout, ale José Mourinha o svých kvalitách v Chelsea nepřesvědčil. Portugalský svéráz nekoukal na excelentní statistiky ani na velký potenciál a s klidným srdcem zanechal Lukaka Evertonu, kde minulou sezonu řádil na hostování.

  • 10. ADAM LALLANA, záložník, 26 let, Anglie

    Adam Lallana Adam LallanaFoto Reuters

    Southampton - Liverpool, 31,5 milionu euro (882 milionů korun)

    Další z Angličanů, který se v minulé sezoně vyšvihl v Southamptonu, kde přispěl k rekordnímu bodovému zisku. Spolu s týmovým parťákem Ricky Lambertem si pro novou adresu vybrali ambiciózní Liverpool. Lallana by se měl stát stabilním členem základní sestavy, vždyť je platným anglickým reprezentantem, kderý na MS v Brazílii odehrál všechny tři zápasy. 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud