Karel Häring
17. prosince 2009 • 12:33

KOMENTÁŘ: Pád českého fotbalu pokračuje

Vstoupit do diskuse
9
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český fotbal nebude mít v jarní části evropských pohárů své zastoupení. Tato věta zazněla od podzimu sezony 2004/2005 čtyřikrát. Jen ve dvou případech se podařilo Slavii přežít zimu.



Po výhře v Kluži trenér Sparty Jozef Chovanec prohlásil, že český klubový fotbal na tom není tak špatně, jak se někteří snaží namluvit, když Letenští dvakrát porazí tento rumunský tým.

Jenže realita opravdu hořká je. Koeficient klesá, Gambrinus liga od příští sezony ztratí právo na dva zástupce v kvalifi kaci Ligy mistrů a hned tak rychle jej zpátky nezíská.

Přitom postup by v současné situaci Spartě hodně pomohl. Nejen finančně. Každý těžký zápas znamená pro její mladý kádr velké plus.

Jaromír Blažek sleduje cestu míče do sítě při prvním gólu
Jaromír Blažek sleduje cestu míče do sítě při prvním gólu

Takhle se nevymotá ze začarovaného kruhu. Odejde Hubník, Letenští přijmou jakéhokoliv kupce na jakéhokoliv hráče (hlavní adepti jsou Zeman a Kušnír) s otevřenou náručí. A posily? Hostování. V lepším případě s opcí.

Daniel Křetínský, šéf Sparty, si ve světě byznysu vede nadmíru dobře. A ví, že úspěchu nelze dosáhnout bez investic. Jestli tuhle filozofi i nepřenese i do klubu, pak první věta této poznámky bude velmi pravděpodobně platit i v dalších letech.

Vstoupit do diskuse
9

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud